Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що треба знати про механічну стяжку

Механічна стяжка - це остаточний шар під обробку або облицювання. За допомогою ручної технології такої якості вирівнювання досягти неможливо. Тобто стяжку доведеться додатково вирівнювати, наприклад, наливними підлогами. А це додаткові грошові витрати, що вирівнюють цінову складову двох різних технологій.

Рецептура напівсухої стяжки

Класичний склад, який використовують у житлових приміщеннях, це:

  1. Цемент
  2. Митий річковий пісок
  3. Поліпропіленові фіброволокна
  4. Вода

Стандартне співвідношення цемент-пісок – 1:3. На кожен кубометр розчину, що готується, додається 900 г фібри. Вода у відношенні до цементу: на 50 кг – 18-23 л.

Увага! Прийнятна товщина стяжкового шару, що заливається, - 50-60 мм. Це дає можливість забезпечити необхідну міцність та можливість закласти у стяжку комунікаційні системи. Якщо останні закладати не треба, то товщину можна зменшити до 30 мм, не менше. Замовити послугу машинная стяжка пола Киев можна на сайті за посиланням.

Зустрічаються різні вимоги від замовників, які дозволяють змінити характеристики стяжкового розчину, а відповідно і напівсухої машинної стяжки. Наприклад:

  1. Якщо потрібно залити шар із підвищеними теплоізоляційними властивостями. Для цього розчин додають керамзит. При цьому утеплювач зменшить вагу суміші, що дозволить у деяких випадках укласти її більш товстим шаром без підвищення навантажень на перекриття будівлі.
  2. Якщо потрібно збільшити зносостійкість стяжки та її міцність, то розчин додається дрібна гранітна крихта. Такі підлоги часто закладаються у виробничих приміщеннях, складських, торгових та інших. Тобто в тих, де є постійно високе експлуатаційне навантаження на поверхню підлоги.
  3. Якщо потрібні підлоги з високою вологостійкістю, то розчин додають полістирольні гранули. Цей матеріал також підвищує теплоізоляційні властивості. Сама ж суміш із гранулами має пластичність і високу щільність. І якщо в підлозі закладені металеві елементи, наприклад, труби, заставні та інші, полістирол забезпечує антикорозійні захисні властивості.

Обладнання та механізми

Ручна технологія укладання напівсухої стяжки - процес трудомісткий, тривалий і не має високої якості площини підлоги в плані її рівності. Тому у процес стали вносити елементи механізації. Таким чином, вирішилося відразу кілька проблем: збільшилася швидкість процедур, які проводяться, якість стяжки значно стала кращою, полегшилися операції з приготування та доставки розчину за місцем вимоги. Основне обладнання - це пневмонагняч, до складу якого входить:

  1. Міксер, куди закладаються всі елементи розчину, і де відбувається їхнє перемішування.
  2. Компрес пневматичної лінії. Він нагнітає повітря в шланги, куди подається готова напівсуха суміш.
  3. Шланги прогумовані, якими розчин подається до місця укладання стяжки.

Обладнання дуже мобільне, його можна переміщати не лише до об'єкта, але й будівельним майданчиком, не прикладаючи великих зусиль. Потужність, яку розвиває пневмокомпресор, достатня, щоб доставити готовий напівсухий розчин будь-якої точки. І це не лише по горизонталі, а й по вертикалі, тобто на будь-який поверх багатоповерхового будинку. Виходить так, що розчин готується дистанційно і він подається без участі людини прямо на об'єкт.

Додатково до пневмонагнетателя додаються правила або віброрейки, шліфувальна машинка та апарат для різання компенсаційних швів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.