Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що говорять експерти про MacBook Pro 16 2021 року

Кожна презентація та поява нових гаджетів Apple викликають у людей ажіотаж і тягнуть за собою хвилю обговорень між поціновувачами та критиками компанії.

Для того, щоб сформувати остаточну думку про MacBook Pro 16 2021 року, сьогодні ми розглянемо, що про новий ноутбук думають експерти – люди, які працюють із різною технікою все життя, оглядачі техніки та блогери. Які плюси та мінуси виділяють професіонали?

Продуктивність

Журнал The Verge зазначає, що новий MacBook Pro 16 – найкращий ноутбук для створення контенту та творчої роботи, який вони колись тестували.

“Синтетичні тести, які ми провели, були надзвичайно дивовижними. M1 Max отримав гігантські бали на PugetBench для Premiere Pro, який тестує відтворення в реальному часі та продуктивність експорту в 4K та 8K, випередивши RTX 3080 від Nvidia та 5900HX від AMD. Єдині комп'ютери, які можуть хоча б наблизитися — це настільні комп'ютери, які споживають набагато більше енергії. Тести батареї МакБук 16 Про 2021 від хлопців з notebookcheck показують наступне:

“Місткість акумулятора 16-дюймового MacBook Pro становить 99,6 Втг, що набагато вище у порівнянні з меншим MBP 14 (69,9 Втг), а час роботи від акумулятора в наших тестах краще. Наш тест Wi-Fi при відрегульованій яскравості 150 ніт тривав майже 17 годин і становить близько 8 годин при максимальній яскравості SDR.

На відміну від попередніх версій macOS, ми не помітили різниці під час використання повноекранного режиму. HDR-відео з максимальною яскравістю працювало близько 4,5 години на нашому тестовому зразку MBP 16 з M1 Max SoC, що трохи довше, ніж на меншому MBP 14 з приблизно 4 годинами. З іншого боку, стандартне відео на 150 ніт триває близько 17,5 години.

Ми не помітили падіння продуктивності CPU або GPU під час живлення від батареї. Це ще одна перевага MacBook Pro 16 у порівнянні з конкурентами Windows, де потужні системи завжди знижують продуктивність (особливо dGPU) під час живлення від батареї.”

Водночас Алекс Вавро з tomsguide зазначає, що хоч продуктивність нового MacBook і знаходиться на рівні, ціна MacBook Pro 16 M1 2021 більшості комплектацій помітно б'є по кишені і тільки люди, які добре знають свої потреби, зможуть відбити витрачені гроші у використанні нового гаджета.

Дисплей

Creativebloq вважає новий міні-LED дисплей однією з головних фішок MacBook Pro 16. Вони відзначають хорошу передачу кольору, контраст і технологію Apple ProMotion, але в той самий час нарікають на те, що дисплей так і не дістався роздільної здатності 4К.

Враховуючи, що одним із головних завдань даного приладу є як раз таки робота з контентом високої якості, хотілося б мати можливість переглядати його у рідному форматі. Також є чубчик, до якого швидко звикаєш, але й тут все не так однозначно, адже є деякі баги, пов'язані із софтом.

Дизайн та порти

Метт Хенсон з techradar оцінив повернення багатьох портів і прямокутний дизайн нового MacBook, ідентичний сучасним iPad та iPhone, але йому не сподобалося збільшення розмірів та ваги. На додачу, деяких портів все-таки все ще не вистачає.

Підсумок:

Як бачимо, MacBook Pro 16 2021, як і більшість техніки Apple, зустріли не дуже однозначно. Так, ноутбук має гарні характеристики та продуктивність, але є і ряд недоліків, таких як розміри і вага, дисплей все ще не 4К і, головне, ціна, при якій він все ще поступається багатьом робочим станціям.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.