Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ранній розвиток малюків

Зараз у нас почалася мода на ранній розвиток дітей, чи не з пелюшок. Різні зарубіжні методики навчання іноземних мов, читання та скорочення, ментальної арифметики, розпізнавання талантів у малюків і далі їх розвиток - все це пропонують дітям до двох років.

Насправді, ранній вік це сприятливий і дуже важливий період для психологічного розвитку дитини. Незнання вікових особливостей розвитку може призвести до дисгармонійного розвитку особистості загалом. А надмірне збільшення ранніми заняттями, що розвиваються, може бути шкідливим і небезпечним. Примушуючи малюка займатися за суперсучасними методиками рахунку або читання. Батьки просто "крадуть" у дитини енергію потрібну для формування важливих на даний момент навичок, перенаправляючи її на марні цілі. Такий важливий баланс між грою та навчанням під час занять, а щоб забезпечити ранній розвиток дитини заняття зайти можна тут: https://maisternia-znan.ua/service/zerniatko/.

У ранньому віці, малюку крім режиму сну та харчування потрібні розвиток емоцій та фізична активність. У цьому віці має розвиватися велика моторика, в якій задіяні великі м'язи тіла. Саме вона запускають механізм розвитку тих ділянок мозку, що відповідає за промову.

Просто граючи з дитиною, даючи можливість маніпулювати з предметами, голосно і чітко промовляючи слова, ви навчаєте дитину набирати самостійно пасивний словник, яким надалі користуватиметься ваша дитина під час спілкування.

Це помилкові та шкідливі твердження, що як тільки малюк заговорив, його треба віддавати у гуртки та активно вчити читати.

Дитина може освоїти ці навички сама і психологічно легко з цим впорається, але до 5-6 років. У цьому віці в головному мозку сформуються ділянки, які зроблять процес читання спонтанним. А якщо в ранньому віці прикласти вміння і навчити все-таки дитину читати, то це буде механічне запам'ятовування. А в школі дитина зіткнеться з проблемою порушення усного чи письмового мовлення, як дислексія чи дисграфія.

У малюка від 2 до 6 років провідною діяльністю є гра. А це означає, що з дитиною потрібно грати, якнайбільше в будь-які ігри-настільні, рольові. Саме, в іграх з батьками, а не на різних курсах, що розвиваються, він проходить перший етап соціалізації та комунікації. Усі можливі гуртки, секції та розвивалки відносяться до навчальної діяльності. А якщо батьки не дають малюкові награтися, він всіляко її заповнюватиме, і навіть у школі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.