Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На що потрібно звертати увагу, вибираючи котушку для спінінга у 2022 році?

Котушка - головне, що потрібно при лові спінінгом, складно уявити собі вудлище без неї. Зараз є велика кількість котушок, що відрізняються механізмом, матеріалом, якістю, потужністю, місткістю волосіні, ціною та виробником. Виділяють спінінгові котушки інерціонки (мало використовувані), безінерційні (найбільш універсальні та практичні) та мультики (котушки складного механізму, іноді оснащені інтелектуальною системою управління, мультиплікаторні).

Багатьом, особливо новачкам у риболовлі здається, що достатньо мати будь-яку котушку, щоб порадувати себе уловом. Зайшовши до рибальського інтернет-магазину https://goldencatch.ua/ru/catalog/reels/filter/brand-daiwa, і окинувши поглядом асортимент котушок, мимоволі замислишся над вибором. Якщо Ви плануєте купити спінінгові котушки в інтернет-магазині – у цій статті пропонуємо огляд найкращих на наш погляд моделей у 2022 році.

Топ популярних моделей

Серед популярних моделей у 2022 році можна виділити як бюджетні, так і дорогі спінінгові котушки, що мають різний корпус, механізм роботи та систему гальма.

DAIWA Ninja LT

Бюджетна лінія спінінгових котушок також від японського виробника DAIWA - Ninja. Лінійка увібрала у собі великий розмірний ряд – від 2000 до 5000, що дозволило вибирати потрібну під власний вид лову модель. Улюблена давно, в 2022 році вона постала в покращеному вигляді, ще легша і міцніша, про що виробник заявив навіть у назві DAIWA Ninja "LT", де останні літери позначають Light & Tough (легкість+міцність). Можливості котушки дозволяють роботу не лише з ліскою, а й шнурами.

Переваги:

  1. алюмінієва шпуля;
  2. мала вага – 240 г;
  3. вартість;
  4. автоматичний реверс;
  5. безшумна робота;
  6. привабливий дизайн;
  7. легкий перебіг;
  8. Міцний корпус.

Недоліки:

  1. у продажу не зустрічаються додаткові шпулі;
  2. притискний гвинт потрібно періодично підтягувати, тримає слабо.

На що потрібно звертати увагу, вибираючи котушку:

  1. Маса - чим важче, тим складніше управляти, але зазвичай вона пропорційна потужності. Легка котушка ніколи не буде потужною.
  2. Підшипники – не так важливо їх кількості, хоча в складних умовах може бути гранично потрібне їх збільшення, головна якість, адже вони відповідають за проходження та плавність ходьби волосіні.
  3. Фрикційна система – її наявність та правильне розташування запобігає ривкам та обривам волосіні.
  4. Передатне число – алгоритм співвідношення обертання шпулі за швидкістю обороту котушки. Чим воно менше, тим потужніший апарат.
  5. Перед покупкою звернути увагу на наявність люфтів, зручність провертання ручки, плавність ходу, наскільки швидко насправді спрацьовує гальмо.
  6. Цілісність корпусу і рівність ліскоутримувача.

Підсумок:

Незалежно від популярності моделі та виробника, кожна котушка може мати як свої недоліки, так і переваги, тому вибираючи її для себе, краще дотримуватися робочих параметрів та відповідного для себе механізму.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.