Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Якою має бути система захисту будинку

Будинок – це особистий оазис спокою, де домочадці можуть спокійно відпочивати, перебуваючи у безпеці. Інакше це може якось виявитися громадським місцем. Що слід знати про переваги трендів та новинок у сфері технологій безпеки?

Системи захисту своїми руками

За прогнозами аналітиків, найближчими роками все більше людей самостійно встановлюватимуть системи безпеки і слідкуватимуть за своїм будинком без допомоги професіоналів. Ринок вже пропонує безліч систем, що не потребують спеціальних знань чи навичок. Привертає увагу економія на установці та відсутність необхідності підключення до пульта централізованої охорони, тому попит на такі системи, як система безпеки Ajax, зростає. Однак, замислюючись про покупку системи "зроби сам", потрібно знати про деякі недоліки.

  1. По-перше, сирена може спрацювати будь-якої доби. Досить уявити, що домочадці проводять ніч далеко від дому та отримують повідомлення від системи безпеки. Що робити? Посеред ночі користувач аналізуватиме записи з камер, щоб переконатися, що тривога помилкова? Чи проігнорує повідомлення? Зачекає до ранку? Що, якщо хтось справді вдереться в будинок?
  2. По-друге, завжди можуть бути потенційні проблеми із зв'язком. Батарея телефону може розрядитись у невідповідний момент або телефон втратить зв'язок. Саме тоді, коли злодії почнуть ломитися до будинку. Система безпеки спробує попередити користувача, але він буде недоступним, тому повідомлення до нього не дійде. Звичайно, хтось може сказати, що це дуже перебільшена історія, але це неможливо.
  3. По-третє, якщо власник бере на себе повну відповідальність за захист свого будинку, він також має забезпечити безпеку самої системи. І кожна технологія, навіть пов'язана з безпекою, є вразливою для помилок, якими можуть скористатися злочинці.

Домашня армія розумних пристроїв

Охорона будинку також можлива завдяки інтелектуальним домашнім компонентам, які не пов'язані з системами безпеки. Наприклад, розумний дверний дзвінок можна використовувати для спостереження та спілкування з гостями, навіть якщо власник знаходиться на іншому кінці світу.

Якщо гості ті, за кого видають себе, користувач може відправити команду розумному замку, щоб вони увійшли. Двері також можна запрограмувати на автоматичне відкриття для певних людей, наприклад, для прибирача. Розумний замок також дозволяє перевірити, чи замкнені двері.

Однак, як і у випадку з відносно новими технологіями, інтелектуальні пристрої схильні до програмних помилок. Їх можна зламати та використати проти власника. І що складніше залізо, то більше ймовірність виникнення несправності без видимих причин.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.