Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати шини для автомобіля?

Під час використання автомобіля важливо дивитися на багато факторів, пов'язаних з його експлуатацією. Одним із найголовніших елементів є шини. Вони відповідають за поведінку автомобіля на дорозі. Що необхідно брати до уваги перед придбанням шин, щоб надалі їхнє застосування не викликало проблем? Ми викладемо основні елементи в декількох абзацах.

Розмір шини

Власне, з цього необхідно почати вибір шин. Вони повинні підходити моделі вашого автомобіля та умовам, в яких ви запланували його застосовувати. Правильний розмір нової шини можна знайти, наприклад, на вже встановленій на колесі шині. Це відзначається на боковині шини у вигляді 185/65 R14 86 T, де 185 - ширина шини в міліметрах, 65 - показник профілю, а R14 - діаметр обода, на який, ймовірно, буде встановлена резина на Audi Q5.

Де можна знайти розмір шин?

У пошуках нового комплекту шин будьте готові до того, що розміри шин це інформація, без якої важко правильно придбати його. Розміри дисків та шин – це основна інформація, яка дає можливість підібрати правильні шини для вашого автомобіля та завдяки цьому гарантувати безпеку водіння.

Є кілька варіантів, які допоможуть дізнатися, який розмір шин підійде для вашого автомобіля. Ви можете знайти розмір:

  1. на шинах, що використовуються на даний момент;
  2. у рекомендаціях від виробника автомобіля;
  3. у таблиці розмірів.

Що потрібно врахувати під час вибору шин?

Ключовою умовою є правильний розмір шин. Наступні кроки — це ваші переваги й, зрозуміло, ваш бюджет. Це не означає, що ви повинні придбати дуже дорогі шини на ринку.

Перед тим як вибрати певну марку шин, прорахуйте власний стиль водіння та умови, в яких ви будете їх застосовувати.

Ви ведете автомобіль середнього класу, тихий стиль водіння в умовах міста. І щомісячний пробіг невисокий, близько 500-700 км. В цьому випадку ви можете підібрати шини бюджетного класу від провідних брендів. Вони базуються на перевіреній технології. Вони забезпечують потрібні вам характеристики безпеки та керованості.

Якщо ви їздите «класичними» дорогами й збалансовано, вам може бути байдуже спортивне зчеплення ваших шин з дорогою. Можливо, для вас важливо, щоб ваші шини були беззвучними та забезпечували безпеку вашим близьким. Вибирайте шини середнього класу, які будуть служити кілька сезонів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.