Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чому треба вчити англійську мову

Ми чудово розуміємо, що зараз багатьом не до англійської є багато нагальних проблем, на які доводиться витрачати час і гроші. Але вчитися можна навіть без них, а ми нагадаємо навіщо.

Відволіктися від тривог

Психологи радять у стресовій ситуації займатися чимось осмисленим та корисним – це допомагає повернути відчуття контролю над своїм життям. Дуже добре, якщо це заняття даватиме зрозумілий і вимірний результат. Уроки англійської від https://smile-school.kiev.ua/ підходять ідеально. Вони вимагають концентрації: неможливо розбиратися в Past Perfect і продовжувати думати свої невеселі думки. До того ж на початку кожного заняття можна ставити собі маленьку мету, щоб нарешті бачити прогрес і почуватися молодцем.

Стати ефективніше у навчанні та роботі

Знання – найкраща валюта в кризові часи. Вони не знеціняться, їх не заблокує банк, вони завжди з вами, куди б ви не подалися. Англійська дозволяє отримувати найактуальнішу інформацію з будь-якого предмета - від криптовалют до маркетингу. І якщо ви володієте англійською вільно, то завжди знатимете трохи більше тих, хто черпає знання тільки в російськомовних джерелах.

Стати уважніше

Вивчення мови покращує самоконтроль та швидкість реакції – з цього приводу навіть є дослідження, яке провели в Інституті когнітивних нейронаук ВШЕ. Студенти, які знають щонайменше дві мови, швидше вирішують завдання на уважність. І чим вищий рівень володіння іноземною мовою, тим кращі результати. Уважність та швидка реакція взагалі ніколи не будуть зайвими. Але коли всякі несподіванки трапляються буквально щодня, ці якості стають особливо важливими.

Виїхати

Подорожувати сьогодні складно, тут не посперечаєшся. Однак саме зараз багато хто вирішив поміняти місце проживання. Будувати життя новому місці непросто. Без знання англійської навіть процес пошуку квартири може стати вимотуючим квестом. Що вже казати про бюрократичні справи. Але якщо ви знаєте мову хоча б на рівні Intermediate, ви швидше увійдете в будь-яке нове середовище і знайдете друзів. Навіть якщо ви поки що нікуди не збираєтеся, все одно вивчайте мову: хто знає, як складуться обставини.

Інвестувати та накопичити

Люди, які знають іноземні мови, мислять раціональніше та приймають більш здорові фінансові рішення. Це довела група психологів з університету Чикаго в США. Їхній експеримент показав, що студенти, яким запропонували робити ставки в азартній грі, обирають більш виграшні стратегії, коли їм пояснюють правила іноземною мовою. Вчені зробили висновок, що білінгви мислять неупереджено і краще справляються із довгостроковим стратегічним плануванням. Ніхто точно не знає, чому використання іноземної мови змушує людей мислити раціональніше. Але одна з гіпотез свідчить, що вивчення мови у дорослому віці розвиває області мозку, відповідальні за логіку та планування.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.