Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як економити на покупках в супермаркеті

Проблема зростання цін зараз особливо актуальна. Багато хто вже має досвід економії грошей на продуктах, охоче розповідаючи про нього в Інтернеті. Про способи оптимізації покупок у магазинах розповімо у цій статті.

Чи траплялося з вами таке? Підеш у медичну лабораторію пройти дослідження — а підеш із непотрібним БАДом. Зайдеш на пошту отримати посилку, а вийдеш із варенням та сушками.

Вже на початку 2022 року частка споживачів, які обирають у супермаркетах товари власних торгових марок великих мереж, зросла до 37,5%. Це новий історичний рекорд, - констатують аналітики SberCIB Investment Research. Рік тому частка таких економних клієнтів у ретейлерів була меншою за чверть — 21,5 %. Всьому провина потреба економити на найпростіших продуктах харчування, кажуть експерти дочірньої структури українського банку. 42% таких покупців виглядають на полицях дешевий товар, взагалі не зважаючи на бренд. Дізнатись про актуальні акции в супермаркетах киева можна, перейшовши за посиланням.

Що корисно знати

У разі систематичного зростання ціни їжу вибирати продукти, з цифри на ціннику, доводиться дедалі частіше. Найчастіше вартість не є 100-відсотковим показником якості товару. Дешеві продукти іноді можуть не поступатися за характеристиками дорожчими. Багато що залежить від апетитів виробника, логістичних факторів, посередників, популярності фірми тощо. А оскільки продавцям вигідніше, щоби частіше брали те, що дорожче, продукти з підвищеною ціною намагаються розкласти на самому видному місці. А дешевші, навпаки, приховати від наших очей у непомітній та віддаленій частині прилавка супермаркету.

Де треба шукати дешевші продукти Розстановка товарів на полицях магазинів вже давно перетворилася на мистецтво. І розбиратися в ньому більшості з нас набагато важливіше, ніж у живописі чи літературі. Адже від цього залежить наш фінансовий благополуччя. Не знаючи хитрощів продавця, вибрати те, що дешевше, може бути непросто.

Насамперед, шукати товари економкласу слід на нижній полиці, або, навпаки, на верхній. А в середині вітрини лежатиме те, що дорожче. Такі товари відразу впадають у вічі, ми бачимо їх, не закидаючи і не опускаючи голови. Якщо людина поспішає, то вона тим більше не робитиме цього, а тому вибере продукти з найвищою ціновою накруткою.

На що ще варто звернути увагу

Продукт або товар, що асоціюється з відомим зарубіжним брендом, напевно коштуватиме дорожче, ніж порівняний за якістю продукт від маловідомої вітчизняної компанії, що недавно з'явилася на ринку. Крім того, гучна назва не гарантує, що продукт привезли з-за кордону.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.