Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Використання VPN: основні плюси

Використання надійного VPN робить перебування в Інтернеті більш комфортним та безпечним. Давайте подивимося, якими перевагами володіє використання VPN.

Переваги використання VPN

Використання Planet VPN дозволяє захистити ваші дані від викрадення зловмисниками. Застосовувати це можна як в особистих цілях, так і професійних.

Особисті цілі

Перше і найголовніше – безпека даних користувача. Провайдер може зчитувати певну інформацію про ваш пристрій та про те, чим ви займаєтеся в інтернеті. Особливо це стосується мереж Wi-Fi у громадських місцях – безкоштовних та незахищених.

При використанні особливо небезпечно проходити авторизацію на сайтах і робити покупки, передаючи інформацію про свої банківські картки. Великий ризик, що ці дані будуть перехоплені зловмисниками. Використання перевіреного VPN унеможливлює таку можливість.

Важливо враховувати, що режим інкогніто, вбудований у кожен сучасний браузер, не зможе замінити VPN. Він лише не дозволяє даними зберігатися на комп'ютері, що може бути корисним у певних ситуаціях. Але захистити від витоку інформації через інтернет він нездатний.

Окремі VPN-сервіси також пропонують додаткові засоби для комфортного та безпечного перебування у мережі. Наприклад, блокують нав'язливу рекламу, а також можуть розпізнавати підозрілі сайти та не дозволяти користувачеві відкривати їх.

За допомогою VPN можна захистити кілька пристроїв. Щоправда, для цього на кожному з них потрібно буде встановити спеціальний додаток. Крім того, деякі моделі роутерів підтримують створення власної безпечної мережі. Скориставшись цією можливістю, ви зможете захистити різні «розумні» прилади, що не передбачають можливості встановлення додаткового програмного забезпечення. Такі, наприклад, як телевізори.

Для роботи

У великих компаніях, зазвичай, для роботи використовується власна локальна мережа. Підключатися до професійних програм чи отримувати будь-яку робочу інформацію через просте інтернет-з'єднання суворо заборонено. Це пов'язано з комерційною таємницею та побоюваннями, що конкуренти можуть отримати доступ до будь-яких важливих розробок.

Звичайної приватної мережі вистачає, доки всі працюють в офісі. Але що, якщо виникає потреба надати комусь зі співробітників віддалений доступ? Тут і стане в пригоді приватна VPN-мережа, яка дозволить безпечно підключитися до внутрішньої. Всі дані, що передаються таким шляхом, будуть зашифровані й не потраплять до третіх осіб. По суті ви ніби залишаєтеся всередині локальної мережі.

Важливе уточнення: тут йдеться саме про власне VPN конкретної фірми, а не про використання будь-яких сторонніх сервісів, які зарекомендували себе з кращого боку.

Ще один варіант використання VPN для роботи: потреба статичного IP. Так, деякі професійні сервіси та сайти суворо стежать за тим, щоб користувачі заходили з певних адрес. Буває і так, що саме по IP відбувається реєстрація облікового запису.

Ряд VPN-сервісів готовий надати вам власну IP-адресу, яка буде закріплена за вами, і де б ви не були, вона не зміниться. Як правило, ця послуга надається за додаткову плату, зазвичай, не надто високу.

Висновки

Основний плюс, яким володіє бесплатный VPN для Chrome – надійний захист персональних даних на всіх пристроях. Ніхто не отримає ваші дані, що передаються через мережу у зашифрованому вигляді.

Цим можна скористатися як в особистих цілях, так і для роботи. Великі компанії, як правило, мають власні VPN-сервери для безпечної передачі інформації, яка може являти собою комерційну таємницю.

Звичайному користувачеві важливо дуже уважно поставитися до вибору VPN, щоб інформація не потрапила в руки вже його несумлінних творців. Крім того, сервіси, що зарекомендували себе з хорошого боку, забезпечують і більш швидку роботу, і більшу її стабільність. Щоб зробити правильний вибір, варто ознайомитись з оглядами різних сервісів та відгуками про них на незалежних сайтах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.