Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чому для лікування наркозалежного потрібна його мотивація?

 

Медичну реабілітацію можна пройти анонімно у приватних наркологічних клініках. Однак, навіть якщо ви знайшли солідну клініку, в якій можна розраховувати на високий професіоналізм лікарів, наркозалежного хворого ще потрібно вмовити туди звернутися.

Усвідомлення проблеми: перший крок до лікування

Насамперед варто збагнути, що звичайні вмовляння, скандали, погрози не вплинуть позитивно на залежну людину, а можуть лише ускладнити ситуацію. Крім того, наркомани бувають агресивні, тому розмови про їх лікування можуть бути в прямому сенсі небезпечні для оточуючих.

Найкращим виходом у цій непростій ситуації є так звана психологічна інтервенція. Це мотиваційна консультація досвідченого лікаря-нарколога, якого необхідно викликати додому. Тільки спеціально підготовлена людина зможе переконати наркомана зробити кроки до зміни способу життя та звернутися у Центр Здорової Молоді у Хмельницькому.

Родичі зі свого боку можуть лише вжити заходів щодо підтримки мотивації у хворого, їм не варто вирішувати за нього всі проблеми.

Наприклад, якщо залежний потрапив за правопорушення до поліції чи «обріс» боргами та кредитами, не слід терміново виправляти те, що він накоїв. Він повинен усвідомити, через що це сталося, і визнати свою хворобу.

Якщо наркоман наполегливо все заперечує, слід зробити тести на вміст в організмі продуктів розпаду наркотичних речовин — з його відома або без попередження. Слід зазначити, що під час «ломки» або гострої інтоксикації наркоману може бути потрібна термінова медична допомога. У цьому випадку він уже не здатний заперечувати свою хворобу, а тести лише доповнять картину.

Реабілітація та профілактика – обов'язковий етап боротьби з наркозалежністю

Мета цього етапу – повернення пацієнта до звичного способу життя з відновленим здоров'ям та соціальними, трудовими, адаптивними навичками. Етап включає медикаментозну дію, фізіотерапію, консультації психологів. Реабілітаційний період найкраще проходитиме у спеціалізованому медичному закладі, де організовані необхідні процедури, надається збалансоване харчування, сплановано дозвілля пацієнтів. А також є корисні індивідуальні та групові заняття фітнесом та спортом. Реабілітація може тривати кілька місяців.

Профілактичні заходи щодо запобігання рецидивам включають перегляд кола спілкування хворого, відновлення його професійних навичок, розвиток та підтримання здорових інтересів. На цьому етапі на перший план виходить допомога рідних та близьких.

Центр Здорової Молоді у Хмельницькому – крок до здорового способу життя

Реабілітаційний центр у Хмельницькому надає наступні види послуг:

  1. лікування наркоманії;
  2. лікування від алкоголізму;
  3. лікування ігроманії;
  4. виведення із запою;
  5. детоксикація організму;
  6. кодування від алкоголізму;
  7. кодування наркоманії;
  8. психотерапія;
  9. реабілітація.

У разі необхідності звертайтеся до нас. Команда кваліфікованих лікарів зробить все можливе щоб ви могли подолати таку залежність, як алкоголізм або наркоманія. Наш центр у Хмельницькому надає цілодобову допомогу хворим. Зробіть крок назустріч життю, не захмареному пагубною залежністю!

Детальна інформація за посиланням: https://czm-maa.org/

Безкоштовна консультація за телефоном: (098) 344-08-29

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.