Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Найбільш поширені види пакувального та фасувального обладнання

У процесі виробництва продукції на останніх етапах вона потребує упаковки. Нерідко упаковка здійснюється одночасно із фасуванням. Для цього використовується спеціальне фасувальне обладнання.

Це може бути апарат для вакуумного пакування, пакувальні лінії, система динамічного зважування та багато іншого. Немає універсального пакувального обладнання, яке використовується повсюдно. Все залежить від конкретної сфери та виду готової продукції.

Найбільш поширені види фасувального обладнання

Це може бути фасувальне обладнання, пакувальне або фасувально-пакувальне. Часто використовується комбінований варіант, коли здійснюється фасування та упакування, тому що це дозволяє швидше виконувати роботи та зменшити витрати на придбання обладнання.

Якщо говорити про різновиди, то найбільш поширені такі варіанти фасувального обладнання:

  1. пакувальні лінії;
  2. зварювальники пакувальної плівки
  3. обладнання для динамічного зважування;
  4. транспортери;
  5. вагові лінійні дозатори;
  6. горизонтальні апарати для поштучного упакування;
  7. апарати для вакуумного упакування та багато іншого.

Наприклад, дуже поширеним є апарат для вакуумного пакування. Особливо він затребуваний у сфері виробництва харчових продуктів та напівфабрикатів, оскільки дозволяє відкачати все повітря з пакета та створити усередині вакуум. Краї надійно та ретельно запаюються. Використовується щільний поліетилен, який витримує навантаження при безпосередньому упакуванні, зберіганні та транспортуванні. Тому продукт до кінцевого споживача доходить максимально свіжим та цілим.

Як підібрати пакувальне обладнання?

При підборі фасувального та пакувального обладнання на сайті https://omela.ua/ua/ необхідно врахувати цілу низку параметрів:

  1. вид готової продукції, яку необхідно упаковувати
  2. необхідність у попередньому зважуванні та подальшому фасуванні
  3. об'єми виробництва
  4. необхідна швидкість упаковки
  5. існуючий бюджет, оскільки вартість устаткування може бути різною.

Пакувальне обладнання можна придбати у компанії, яка з тих чи інших причин закрилася, або щось оновлює у себе на виробництві. Але цей варіант, хай і здається на перший погляд вигідним, не завжди таким є. Високі ризики придбати обладнання зношене, з тими чи іншими неполадками, які можуть виникнути лише в процесі експлуатації. Щось довести навряд чи вийде, а на ремонт доведеться витратити солідну суму грошей.

Надійніше купувати пакувальне обладнання безпосередньо у виробника, або у перевіреного постачальника, що пропонує продукцію від найкращих вітчизняних та зарубіжних брендів. У переважній більшості випадків пакувальне обладнання купується не окремо. Спочатку створюється проєкт пакувально-фасувальної лінії, і відповідно до цього підбираються необхідні апарати. Хоча, наприклад, якщо це якесь невелике виробництво, можна придбати конкретне обладнання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.