Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Топ-4 популярних порід кішок: відмінності та особливості характеру

Хоч раз у житті, кожен із нас хотів завести пухнастого вихованця. З кішкою в будинку або квартирі тепліше і затишніше, варто лише почухати за вушком, і можна нескінченно слухати «муркотливі» історії.

Порід домашніх кішок виведено багато, кожна з них має свої відмінні риси. А якщо вас цікавлять всі porody kotiv, радимо перейти за посиланням вже зараз.

Одні люблять самотність та спокійно переносять відсутність господарів. Інші сумують за людським спілкуванням і потребують уваги. Експерти склали список найпопулярніших порід кішок.

Перська кішка

Персів вивели виключно як домашню породу. Вони давно втратили здатність полювати, розучилися високо стрибати, люблять полежати.

Перські кішки малоактивні, ведуть спокійний спосіб життя. На противагу будь-якій активності вони обирають безтурботне споглядання навколишнього світу.

Перси не будуть набридати надмірною активністю, плутатися під ногами, але спати люблять у ліжку з господарем. Перси мають високий інтелект, швидко привчаються до лотка та елементарних команд.

Переваги:

  1. Спокійні, малоактивні;
  2. Розвинений інтелект;
  3. Приваблива зовнішність;
  4. Легко вживаються з іншими тваринами.

Недоліки:

  1. Схильні до переїдання та ожиріння;
  2. У період линяння багато вовни.

Сіамська кішка

Сіамських кішок не сплутаєш з іншою породою. Оригінальне, контрастне забарвлення, яскраво-бірюзові очі. У сіамок не простий характер, проте їхня порода одна з найпопулярніших серед домашніх порід. У кішок незвичайний голос із високими інтонаціями.

На все життя прив'язуються до господаря та погано переносять самотність. Ревно ставляться до інших тварин. Бояться втратити прихильність господаря, можуть недолюблювати інших членів сім'ї.

Переваги:

  1. Тривалість життя близько 15 років;
  2. Приваблива зовнішність;
  3. Чудове здоров'я.

Недолік - ревнивий та злопам'ятний характер.

Американська короткошерста

Тварина не надто прив'язується до господаря, спокійно переносить самотність. Не любить сидіти на руках, при першій нагоді зістрибне і піде шукати зручніше місце. Господарі рідко чутимуть голос котика, тварина вважає за краще спілкуватися за допомогою міміки. У американських короткошерстих розвинений мисливський інстинкт.

Люблять полювати за мухами та комарами. Дресируванню піддаються лише у випадку, якщо у господаря з твариною склалися довірчі стосунки та достатньо терпіння для занять в ігровій формі.

Кішки цієї породи не надто граціозні, ростуть повільно, розмірів дорослої особини досягають до 4-5 років. У американських короткошерстих яскраво виражений статевий диморфізм, коти значно більші за кішок. Окремі особини можуть важити 8 кг, кішки не більше 5 кг.

Переваги:

  1. Мовчуни;
  2. Невибагливі у їжі;
  3. Добре переносять самотність.

Недоліки:

  1. Схильні до ожиріння;
  2. Не люблять сидіти на руках;
  3. Повільно ростуть.

Бурма

Цю кішку називають собакою в котячому тілі. Тварина повністю довіряє своїм господарям, буквально по п'ятах ходить за ними. Бурма досить витончена тварина, незважаючи на значну вагу. Дорослі особини можуть сягати 6 і більше кг.

Активна до глибокої старості бурма ніколи не відмовиться від погоні за м'ячиком. Кішки дуже прив'язані до домочадців, тонко відчувають обстановку і не набридають небажаною присутністю. Вони доброзичливо ставляться до дітей, беруть в іграх активну участь. Бірма добре вживається з іншими тваринами.

Переваги:

  1. Високий інтелект;
  2. Не потребує особливого догляду;
  3. Поступливий характер;
  4. Міцне здоров'я.

Недоліки:

  1. Тяжко переносять самотність;
  2. Мерзнуть через відсутність підшерстя.

Немає кращої або гіршої породи. У кожної кішки свій неповторний характер та зовнішній вигляд.

Головне пам'ятати, що будь-яка тварина заслуговує на увагу, любов і турботу, а ми відповідаємо за тих, кого приручили.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.