Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

EDC ніж або ніж на кожен день: яким він має бути

Поняття EDC (Every Day Carry) цей термін означає те, які предмети людина носить із собою щодня, такі як гаманець, ключі, гаджети та інші аксесуари. Також крім звичайних для нас речей, кожна людина носить з собою щось, що необхідно для її роду діяльності або щоденних потреб. У кожного такі предмети можуть бути зовсім різними, але такий інструмент як ніж буде незамінним і універсальним для кожного. Як для офісного співробітника таки для людини робота якого пов'язана з ризиком, наприклад, поліцейський.

EDC ніж або ніж для повсякденного носіння, повинен мати певні параметри, для більшої ефективності та зручності носіння на кишені штанів або в сумці. Сучасні технології та дизайнерські рішення дозволяють робити складні ножі, легкими, міцними і в той же час красивими, і як правило сучасний EDC ніж може доповнити образ і стиль практично будь-якої людини. Для тих, хто тільки думає про купівлю ножа на кожен день нижче будуть надані деякі рекомендації безпосередньо від ножового бренду, що базуються на досвіді роботи та відгуках клієнтів.

Яким має бути EDC ніж на кожен день

Важливим фактором для сучасної людини буде дизайн ножа. Естетичність та доповнення до образу буде лише плюсом при виборі. Є ножі в класичному стилі, в тактичному стилі і якщо можна так сказати в максимально універсальному стилі. Саме ножі, які поєднують у собі універсальний дизайн та практичність «мілітарі» ножа користуються найбільшою популярністю. Це пов'язано з тим, що в них використовуються такі ж матеріали, як у тактичних ножах, але в більш звичному та універсальному дизайні, який підійде для міського мешканця.

Хороша сталь, яка може добре тримати заточування, і при цьому практично не іржавіти та якісні матеріали рукоятки, роблять такі складні ножі максимально практичними та утилітарними як у міських умовах, так і за активного відпочинку на природі. В якості хорошої сталі для міського ножа можна вибрати сталь D2 або її аналоги. При правильному догляді така сталь буде ефективною для виконання більшості робіт.

На рукоятках таких ножів часто може застосовуватися авіаційний алюміній, але більше користується популярністю спеціальний легкий і удароміцний матеріал під назвою G10.

Цей ударостійкий матеріал має хорошу стійкість до механічних пошкоджень, він не ковзає в руці і зручний в будь-якому кліматі, як у вологому, так і в холодному.

Немаловажним фактором для міського ножа є його вага. Сам ніж ви можете використовувати 1-2 рази на тиждень, але вагу ножа ви відчуватимете щодня. Чим вага ножа менша, тим краще. Гарною вагою для складаного ножа буде вага до 150 грамів. Понад цю вагу ніж буде доставляти дискомфорт при носінні.

Більше інформації про те, як краще вибрати та придбати складаний ніж: https://armsarea.com/  ви можете дізнатись на офіційному сайті ножового бренду. Складні ножі, які представлені на офіційному сайті компанії проходять тестування, які кожна людина може подивитися перед покупкою і бути впевненою в якості та можливостях свого майбутнього складаного ножа.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.