Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Мембранний розширювальний бак

Мембранні розширювальні баки використовуються для компенсації розширення рідини у різних гідравлічних системах. Такі контейнери мають безліч застосувань і потрібні в системах від котелень на промислових підприємствах до систем опалення в житлових та громадських будівлях. В Україні ці пристрої пропонуються у різних модифікаціях об'ємом від 2 до 10 000 літрів. Також форми таких пристроїв варіюються від плоскої до циліндричної від круглої до прямокутної. Розглянемо докладніше, як працює мембранний розширювальний бак.

Рішення, якому можна довіряти

Встановлення розширювального бака є обов'язковим у системах зі змінним об'ємом рідини. Тому розширення води з підвищенням температури накладає свої умови на проектування систем опалення та вартість їх реалізації.

Пристрої, що дозволяють забирати зайву вологу, мають досить просту конструкцію. В його основі металевий бак, усередині якого знаходиться гумова мембрана з надлишковим тиском (зазвичай продається окремо). Між такою грушею і баком нагнітається повітря, що охолоджує воду і потім виштовхує її назад у систему. Завдяки цьому комплекс теплопостачання захищений від значних підвищення тиску та інших негативних явищ, уникнути яких допомагають мембранні розширювальні баки для водопостачання.

Важливим моментом конструкції є тип резервуара. В даний час використовуються пристрої зі змінною або фіксованою мембраною. Відповідно до санітарних норм, для використання з продезінфікованою водою необхідно використовувати змінні мембрани. Нерухомі груші підходять для технічної води. Тому перед вибором мембранного розширювального бака для опалення потрібно правильно підібрати конфігурацію пристрою. Це завдання краще залишити інженерам.

Описані пристрої доступні у версіях, розрахованих на робочий тиск 3, 8, 16 та 25 бар (але можуть бути до 60 бар залежно від положення). Це безпосередньо залежить від місця встановлення та інженерних вимог. Чим вищий максимальний робочий тиск, тим вища ціна. Робоча температура пристрою обмежена властивостями гуми, що використовується, зазвичай це 70..100 °С.

Купити мембранні розширювальні баки по оптовим цінам можна на сайті - https://b2b.teploarmatura.com/baki-membranni/.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.