Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ящики для інструментів: види, як вибрати

Найпростіший спосіб організувати зберігання інструментів, це використовувати спеціальні ящики та органайзери. Це контейнери, виготовлені з різних матеріалів, в яких передбачені окремі відділення та кріплення, що забезпечують зручність користування та зберігання.

Різновиди контейнерів

Ящик для інструментів ht7g060 широко використовують професійні ремонтники, слюсарі, сантехніки та домашні майстри. Контейнери класифікують за такими параметрами:

  1. За матеріалом виготовлення – пластикові, металеві, алюмінієві, дерев'яні або фанерні ящики.
  2. За призначенням – для ручного, електричного, для побутового інструменту та зберігання металовиробів.

Також ящики для інструментів відрізняються конструктивними особливостями:

  1. Найбільшу популярність набули традиційні ящики, виконані у формі прямокутного короба з кількома відсіками. Це найпоширеніший варіант, який вибирають як професіонали, так і домашні майстри.
  2. Кейс для інструментів. Нагадує плоску, невелику валізу, може мати спеціальне ложе для зберігання інструментів. Найчастіше кейси використовують для електротехніки, знімних елементів та витратних матеріалів. До недоліків відносять обмежене місце для зберігання і найчастіше використовується тільки для одного інструменту.
  3. Органайзер. Це особливий вид ящиків, складається з безлічі окремих відсіків та секцій, найчастіше використовується для зберігання кріплень, болтів та шурупів, насадок або дрібних цвяхів. Деякі ящики дозволяють самостійно регулювати розмір та форму відділень.
  4. Візок для інструментів. Являє собою ящик, оснащений колесами та висувною ручкою. Затребуваний серед професійних ремонтників, коли необхідно одночасно мати під рукою безліч різноманітних інструментів.

Особливості вибору скриньки для інструментів

Вибрати відповідний ящик для інструментів допоможуть такі рекомендації:

  1. Заздалегідь визначтеся з розміром ящика, в ньому мають поміститься ваші інструменти.
  2. Кількість відділень. З одного боку, чим більше окремих відсіків, тим краще, з іншого, велика кількість відділень не дозволить розмістити велику викрутку або молоток.
  3. Наявність лотка, який знімається. Даний елемент дозволяє розміщувати потрібні предмети, якими ви користуватиметеся в процесі роботи.
  4. Матеріал скриньки. Найбільшою популярністю користуються пластикові конструкції, вони відрізняються різноманіттям форм та розмірів. Пластик досить міцний і при цьому доступний у ціні. Для важкого інструменту краще підбирати алюмінієві або металеві ящики.

Вибрати і придбати ящики для інструментів найкраще у спеціалізованому інтернет-магазині, де вам завжди допоможуть досвідчені консультанти.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.