Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Найкращі озера США

Озера є найпопулярнішими природними пам'ятками у світі. У їх дуже багато. Багато хто з них корінні американці вважають священними.

Проте озера несуть у собі як сакральний зміст, а й забезпечують чудовий панорамний вигляд і різноманітні розваги воді. Ось найкрасивіші большие озёра США, які варто побачити.

Озеро Верхнє, Мічиган, Міннесота, Вісконсін

Найбільше з Великих озер Північної Америки. Озеро знаходиться і в Канаді, і в Америці. Його довжина сягає 560 кілометрів. Узбережжя його довге та красиве, що приваблює влітку тисячі туристів.

На відміну від альпійських, це озеро має гарну берегову лінію, якою можна ходити протягом усього року. Тут дуже популярна рибалка. Взимку шукачів пригод приваблюють неймовірні крижані печери.

Лейк-Джордж, Нью-Йорк

Розташоване в горах Адірондак, це озеро – одне з найкрасивіших місць у державі. Відпочиваючим пропонуються різні заходи на свіжому повітрі. Тут можна поплавати, покататися човном, любителі можуть скористатися велосипедом. Ще можна сходити в похід різними маршрутами, і поспостерігати за птахами.

Дійсно гарне і велике озеро можна відвідувати цілий рік. Особливо воно підходить тим, хто любить активний відпочинок та водні види спорту.

Озеро Челан, Вашингтон

Вузьке озеро, але дуже довге. Воно простягається вздовж гір на 81,3 км і оточене національними парками та лісами. На береговій лінії розташовані кілька пляжів.

Тут можна побачити чудовий панорамний вид, відвідати великі ліси. А ще – вирушити на рибалку, яка тут дуже популярна.

Озеро Мічіган, Мічіган

Це одне з п'яти Великих озер Північної Америки та єдине, яке розташоване лише у США. На березі озера розташоване місто Чикаго. Взимку вода в озері замерзає, утворюючи неймовірно гарний вигляд. У маяка Святого Йосипа замерзлі хвилі створюють дивовижні крижані скульптури.

Гамільтон Пул, Техас

Це одне з найнезвичайніших і найкрасивіших озер у світі. Озеро є частиною парку Travis County. Воно утворилося тисячі років тому після того, як кальцієвий купол упав, зробивши в землі великий отвір. Це озеро вважається одночасно дрібним та підземним. А прикрашає його 15-метровий водоспад. В озері можна поплавати: це одне з наймальовничіших місць для купання.

1990 року Гамільтон Пул був оголошений природним заповідником. Мальовничий водоспад ніколи повністю не висихає, але в посушливий час стає тонким струмком. Тим не менш, навіть у періоди посухи рівень води в басейні залишається досить незмінним.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.