Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чутлива та схильна до алергії шкіра: відмінності та особливості догляду

Чутлива шкіра сьогодні — досить розповсюджене явище. На це впливає й образ життя сучасних людей, і несприятливі зовнішні фактори. Проте не завжди почервоніння та подразнення — прояви саме чутливості. Інколи вони можуть вказувати на алергічну реакцію, появу атопічного дерматиту та ін. Розберемося, в чому полягають основні відмінності чутливої та схильної до алергії шкіри, та який догляд обрати для кожної з них. 

Прояви підвищеної чутливості

Відразу скажемо, що деякі косметичні засоби підходять і для чутливої (реактивної), і для шкіри з атопією чи алергією. Це, наприклад, м’які очищувальні засоби, нейтральні зволожувальні гелі, ліпідовідновлюючий крем тощо. 

Проте є і відмінності, тому варто знати основні прояви чутливості шкіри:

  1. відчуття сухості, стягнутості, особливо під дією несприятливих факторів: сухого та холодного повітря, холоду;
  2. відчуття свербіння, дискомфорту та печіння під час контакту з грубими тканинами, жорсткою водою, надто агресивними косметичними засобами; може виникати легке рівномірне почервоніння без пухирців;
  3. немає вираженої реакції лише на один чинник.

Чутлива шкіра не є патологією та хворобою, тому вона не потребує лікування. Це індивідуальна особливість людини. Тож важливо підбирати делікатні косметичні засоби м’якої дії. Краще віддавати перевагу продукції професійних брендів, таких як La Roche-Posay, що розроблена з дотриманням усіх стандартів безпеки.

Симптоми алергічної реакції

Реакція шкіри на алерген теж може проявлятись через свербіж та почервоніння, проте є декілька ключових відмінностей:

  1. наявність висипів або пухирців;
  2. можлива поява набряку;
  3. почервоніння виражене, може навіть бути схоже на опік 1-го ступеня;
  4. поява ранок, тріщинок, сильного лущення.

Доглядова косметика не зможе вилікувати алергію чи зупинити сильний алергічний напад (для цього застосовують антигістамінні препарати). Проте вона здатна полегшити дерматологічні симптоми алергії: прибрати сухість, усунути свербіж, заспокоїти шкіру та зняти запалення. І тут обов’язково потрібні саме професійні, схвалені дерматологами засоби.

Сучасна косметологія активно розвивається, тож можна знайти якісну косметику і для догляду за шкірою з особливостями. Забезпечити своєму тілу та обличчю безпеку та турботу легко з дерматокосметикою для проблемної шкіри від La Roche-Posay.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.