Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Бізнес з Китаєм: напрямки та тренди на 2023 рік

Китайська продукція популярна по всьому світу і відповідає міжнародним стандартам якості, а експорт Китаю дуже впливає на світовий ринок і привабливий для іноземних підприємців. Розповідаємо, як бізнесу заробити на торгівлі з Китаєм.

За даними за 2021 рік зростання обороту ЗЕД Китаю забезпечує збільшення обсягів виробництва та політика уряду, спрямовану на покращення зовнішньоекономічних зв'язків

Майже до середини ХХ століття Китай був аграрною країною. Економіка майже розвивалася, а багаті природні запаси не розроблялися. Сьогодні це одна з найбагатших та найперспективніших країн із розвиненою економікою. Міжнародний бізнес у Китаї підтримується розвитком нових перспективних напрямів та можливістю закупівель за низькими цінами разом з https://ua.ecb.bz/services/vykup-tovara.

Які товари вигідно ввозити з Китаю

  1. техніка, смартфони, електротехнічна продукція, побутова техніка
  2. текстиль, одяг та взуття
  3. автомобілі, аксесуари та автозапчастини
  4. добрива, побутова хімія
  5. косметика та господарські товари
  6. ліки та медобладнання
  7. іграшки
  8. інструменти
  9. меблі
  10. с/г продукція
  11. дорогоцінні метали та каміння

Швейні машини, годинники, велосипеди та інші товари з Китаю давно завоювали популярність та визнання у всьому світі

Як побудувати бізнес із Китаєм: товарні тренди

Що купуватимуть у 2023 році? Як вирахувати товарні тренди? Весь світ купує у Китаю дешеву та якісну продукцію.

Що важливо знати підприємцю:

  1. Відстежувати товарні тренди з Китаю, наприклад, на найбільших міжнародних виставках, у Гуанчжоу, Гонконгу, їх поділяють за тематиками. Там можна вибрати категорію товарів, знайти фабрику-виробника.
  2. Знайти підтримку у держави: у Китаї можна купувати обладнання замість європейських виробників, що пішли.
  3. Робота з маркетплейсами стала одним із головних трендів товарного бізнесу у Піднебесній.
    Товари з Китаю дозволяють працювати із рентабельністю бізнесу від 20 до 30%

Як вибрати та освоїти свою нішу

1. Продаж відомого бренду

Товари з Піднебесної давно розкручені у всьому світі. Наприклад, розкручені DJI, Xiaomi чи Remax. Також китайці виробляють репліки світових брендів утричі дешевше за оригінал. У пікові місяці ваш прибуток може перевищувати вкладення у 2-3 рази. Наприклад, продаж срібних прикрас, схожих на вироби марки Pandora.

Також багато компаній на внутрішньому ринку України, які виробляють продукцію в Китаї, допрацьовують та роблять упаковку товару більш європейською, підвищуючи ціну товару. Люди звикли купувати гарно запаковане, схоже на американські, європейські бренди.

Китайці виробляють репліки світових брендів годинників, які втричі дешевші за оригінал.

2. Дистрибуція товару-стартапу

Просувати китайський стартап небезпечно. Основний ризик – відсутність ексклюзивних прав на продаж продукції. Китайці можуть співпрацювати із кількома посередниками, спостерігаючи, хто принесе більше грошей. Мінус такого способу – великі інвестиції у маркетинг.

3. Створення свого OEM-бренду

ОЕМ (original equipment manufacturer) – оригінальний виробник обладнання. Замовляєте тільки виготовлення товару на китайському заводі під своєю маркою і займаєтеся подальшим просуванням бренду. Наприклад, OEM-бренд підгузків.

Потрібна передплата ще до запуску виробництва, вибір заводу виробництва, тестування обладнання, спілкування з власником заводу — доведеться особисто відвідати країну. Такий бізнес не одразу окупається. Але він більш перспективний і безпечніший від китайського стартапу або розкрученої продукції з Піднебесної. Ризик втратити свої вкладення мінімальний.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.