Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Тонкощі вибору керамічної плитки

В даний час керамічна плитка є досить популярним матеріалом, що відрізняється невисокою вартістю та універсальністю. Плитка підходить для різних оздоблювальних робіт, відрізняється довговічністю та простотою у догляді. Варіантів кольорів та розмірів основних марок плитки велика кількість.

Для того, щоб купити плитку Одеса - можна перейти на сайт та вибрати плитку, яка ідеально підійде до інтер'єру. Тут представлені варіанти з кераміки та керамограніту у широкому асортименті. Як із такого різноманіття вибрати варіант, який підійде під певний ремонт?

Далі кілька практичних рекомендацій

Прийміть рішення щодо цілей використання. Потрібно знати, де буде покладена плитка. Адже, залежно від місця, підбирається конкретний варіант. За відсутності досвіду та знань для вибору відповідного варіанта можна проконсультуватися з фахівцями.

Якщо присутні сумніви щодо вибору кольору, тоді варто звернути увагу на наступне: Для підлоги краще підійде темна плитка. Вона ж підходить для низу туалету чи ванної. Невеликі за розмірами кімнати краще виглядають зі світлими тонами, що збільшують простір. Прохолодні або нейтральні тони – добрі варіанти для кухні.

Технологія укладання

Форма та розміри. Це також важливий момент вибору. При цьому потрібно пам'ятати про те, що:

• для підлоги краще використовувати плитку квадратної форми;
• якщо мова йде про велику кімнату, рекомендується віддати перевагу плитці великих розмірів;
• при невисоких стелях, для облицювання стін не рекомендується використовувати квадратну кераміку, краще взяти вироби прямокутної форми.

Властивості та якість. На ці характеристики варто звертати увагу лише після того, як була обрана плитка за розмірами та формою. Для початку варто вивчити маркування виробів. Як правило, вона містить літери та цифри, що вказують на міцність та спосіб виготовлення. Наприклад, літера «А» визначає те, що плитка зроблена способом екструдування, тому має геометрично правильні розміри. Літера "В" говорить про те, що плитка виготовлена шляхом пресування. Тому її розміри може мати похибки.

До того ж, вибираючи керамічну плитку, варто зробити її уважний огляд. Якщо на поверхні присутні горбки, нерівності, шорсткості та інші дефекти, варто відмовитись від покупки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.