Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Спеціальне взуття – надійний захист працівників на робочому місці

Робоче взуття є важливим елементом екіпірування співробітників, як і спецодяг. Воно має захистити працівників від потенційно небезпечних умов праці: несприятливих факторів навколишнього середовища, вологи, хімічних реагентів, гострих предметів. Правильно підібране спецвзуття підвищує рівень комфорту людини, яка перебуває на робочому місці. Звідси й основні вимоги до таких виробів – вони мають бути зручними, міцними та відповідати встановленим вимогам.

Як і спецодяг, взуття для співробітників купує роботодавець. Також до його обов'язків входить своєчасне оновлення екіпірування, яке зносилося, його чищення, належне зберігання та перевезення. Важливо, щоб спецвзуття було обрано відповідно до сфери діяльності працівників, пори року, умов праці. До речі, якщо ви хочете купити захисне взуття, радимо відвідати спеціалізований інтернет-магазин «ТАЛАН».

Основні види робочого взуття для працівників

Сучасні виробники випускають кілька типів робочого взуття:

  1. чоботи;
  2. напівчеревики;
  3. черевики;
  4. сандалі;
  5. кросівки, а також інше взуття.

Особливу увагу слід приділити застібці – вона має бути зручною та безпечною. Як застібка може використовуватися шнурівка, липучки, спеціалізовані металеві кріплення.

У продажу представлене зимове та утеплене спеціальне взуття. Перше забезпечує ногам тепло та захист від вологи, друге – вільну циркуляцію повітря навколо ступні.

Класифікація взуття за захисними властивостями

Відповідно до захисних функцій, які покликане виконувати спецвзуття, виділяють наступні його групи:

  1. захист від механічної дії;
  2. захист від агресивних хімічних та біологічних середовищ;
  3. запобігання термічним опікам;
  4. захист від електричного струму.

Популярні професії, для яких призначене захисне взуття:

  1. будівельна галузь;
  2. медична сфера;
  3. промисловість;
  4. залізнична сфера;
  5. для фахівців автосервісу.

Від призначення виробів залежить вибір матеріалу, з якого вони виготовлені.

Як матеріал верху часто використовується шкірозамінник. Цей матеріал має достатню міцність, стійкість до несприятливих погодних умов, презентабельний зовнішній вигляд. Носки та п'яти можуть додатково зміцнюватися металевими елементами.

Гума захищає співробітників від ударів електрострумом, впливу хімічних реагентів, біологічних середовищ, вологи. Її можна часто мити та дезінфікувати без побоювання завдати ушкодження.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.