Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

SEO: що це таке, з чого складається і як працює пошукова оптимізація

З розвитком інтернету бізнес почав переходити до онлайн. Те саме роблять і клієнти. Так, користувачі, перш ніж зробити покупку, спочатку заходять у мережу з метою дізнатися докладніше про товар, що цікавить. Для бізнесу дуже важливо саме в такий момент захопити увагу користувача, дати йому необхідну інформацію про товар та "підштовхнути" його до покупки. Однак для успішної реалізації цієї мети необхідно бути серед перших - тобто сайт компанії повинен бути на першій сторінці пошукової видачі, а краще займати перші три рядки. Іншими словами, власник бізнесу має провести SEO-оптимізацію.

Що таке SEO

Абревіатура розшифровується як Search Engine Optimization. Тобто SEO – це пошукова оптимізація. Це комплекс заходів, спрямованих на виведення ресурсу (просування сайту) у топові позиції за певними пошуковими запитами. Під пошуковими запитами маються на увазі слова та фрази, які користувач вводить у рядок пошуку. Наприклад, "купити літню сукню", "популярні виробники наручного годинника", "чим годувати кошеня у віці 2 місяці" та ін. - все це пошукові запити.

З чого складається SEO

SEO просування сайтів - це не якась одна дія, а цілий комплекс заходів, які за умови грамотного виконання дадуть ефективний результат - піднімуть ресурс у топ.

Пошукова оптимізація включає такі заходи:

  • вивчення поточних тенденцій ранжирування. Чому "поточних" - тому що пошукові алгоритми дуже часто змінюються, і вчорашній топовий сайт сьогодні може "скачатися" на другу-третю сторінку видачі. Тому оптимізаторам важливо знати поточні тенденції;
  • аналіз ключових слів. Потрібно скласти семантичне ядро та заповнити сайт статтями з використанням пошукових запитів;
  • внутрішня оптимізація. Сюди відноситься робота над кодом ресурсу, редагування файлу robots.txt (містить інструкції для пошукових роботів), внутрішня перелінковка тощо;
  • зовнішня оптимізація. Важливо, щоб сайт посилалися інші ресурси. Можна розмістити гостьові статті із зворотними посиланнями на сторонніх майданчиках. Так збільшується зовнішня маса посилань;
  • поліпшення поведінкового фактора (ПФ). Потрібно покращити зручність сайту для користувача – тоді він буде легко орієнтуватися на сторінках ресурсу.

Пошукову оптимізацію рекомендується довірити фахівцям. Наприклад, замовити просування сайту можна в компанії Ixtlan.

Як працює SEO

Якщо пошукова оптимізація виконана правильно, сайт займе одну з перших кількох позицій у пошуковій видачі. Користувач, наприклад, введе у рядок фразу "Як вибрати гітару". Насамперед він швидше за все зайде на сайт, який стоїть на першому місці за цим запитом. Там йому запропонують інформацію про те, як вибрати гітару. Користувач отримає те, навіщо він прийшов - і у нього з'явиться довіра до цього ресурсу, і швидше за все він здійснить покупку гітари саме на цьому сайті. Так звичайний користувач перетворюється на клієнта.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.