Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Співпраця PayPal з Bitcoin

Криптовалюта стрімко завойовують популярність як серед звичайних користувачів, так і серед популярних фінансових систем. Так, деякий час назад одна з найбільших електронних платіжних систем PayPal, оголосила про початок співпраці з Bitcoin. На думку провідних аналітиків, це знаменує собою початок нової епохи. За допомогою PayPal можна оплачувати покупки і рахунки, а також приймати і відправляти перекази.

Оголошення про прийом платежів

Гарну новину для всіх шанувальників криптовалюти оголосив Скотт Еллісон, який є генеральним директором корпоративної стратегії PayPal. Він розповів, що відтепер компанія розпочинає співпрацю з найбільшими процесорами біткоіни-платежів, серед яких BitPay, Coinbase і GoCoin. Це дозволить продавцям приймати оплату, проведену за допомогою криптовалюта через PayPal Payments Hub, що представляє собою сервіс інтеграції платежів.

При цьому Еллісон відзначив, що поки що система буде працювати виключно з біткоіни, так як на даний момент інші криптовалюта не дуже відомі і популярні. Втім, навіть для користувачів bitcoin існують певні обмеження. Так, перший час можливість скористатися новими послугами буде тільки у жителів США і Канади. Зрозуміло, з часом PayPal зробить все можливе для того, щоб опція стала доступна і для інших ринків, але поки говорити про це рано. До того ж, керівництво PayPal підкреслило, що підтримка біткоіни зовсім не говорить про те, що він буде використовуватися в системі нарівні з іншими валютами, а платежі будуть оброблятися на інших платформах.

Крок до безпеки Bitcoin

На сьогоднішній день біткоіни є не тільки найпопулярнішою, а й практично найзахищенішою валютою в світі. Стоимость биткоина постійно зростає. Звичайно, існують свої нюанси - власникам біткоінів варто уважно стежити за своїми транзакціями і вибрати відповідний для зберігання заощаджень гаманець. До того ж, багато користувачів криптовалюта прекрасно пам'ятають, кілька гучних крадіжок з бірж, при цьому не тільки повернути кошти, а й навіть обчислити хакерів так і не вдалося.

Співпраця системи PayPal, яка славиться високим рівнем захисту, з Bitcoin дозволило б посилити безпеку криптовалюта. Для здійснення платежів в рамках системи користувач повинен вказати тільки свою електронну адресу та пароль, а кошти при необхідності можуть бути повернуті на рахунок відправника, якщо його не влаштує якість отриманого товару або послуги.

До речі, вас також може зацікавити біржа криптовалют exmo.com/ru/, яка може багато в чому вам допомогти.

PayPal стала настільки популярна, що її були змушені визнати уряди більшості країн світу. Так, в США система отримала ліцензію як фінансова організація, що займається грошовими переказами, а в ЄС вона і зовсім має право вести банківську діяльність. У Росії PayPal отримала ліцензію небанківської кредитної організації. Співпраця з таким потужним гравцем не тільки дозволило б біткоіни посилити свою безпеку, але і допомогло б хоча б частково легалізувати криптовалюта на території тих держав, де до неї все ще ставляться насторожено.

Оплата bitcoin через PayPal

PayPal діє більш ніж на 203 світових ринках і має принаймні 148 мільйонів активних акаунтів. На сьогоднішній день система працює більш ніж з 26 валютами світу, проте поки що визнавати bitcoin повноцінної розрахунковою одиницею не поспішає. Криптовалюта, на жаль, не матиме тих же прав, що і традиційні гроші. Перший час за біткоіни можна буде купити тільки цифрові товари - згідно з даними експертів, багато великих компаній вже готові продавати ігри, музику, фільми і рінгтони. Чи не занадто блискуча перспектива, однак це тільки початок. Так, Скотт Еллісон заявив, що PayPal прихильно ставиться до інновацій, тому вони хочуть підтримати Bitcoin, який тільки розвивається як повноцінний засіб платежу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь