Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Лікар інфекціоніст - хто це і що лікує

Інфектологія є галуззю медицини, яка займається дослідженням захворювань інфекційного походження. Їх існує величезна кількість - інфекції кишкового тракту, дихальної системи, крові, шкіри і т. д. Тому сфера діяльності у лікаря-інфекціоніста досить широка.

Він займається виявленням інфекційних захворювань, лікуванням і розробкою профілактичних заходів, спрямованих на їх майбутнє нерозповсюдження серед населення. Тому для інфекціоніста принципово конкретно вивчити специфіку розвитку заразних захворювань, механізми їх передачі і клінічний перебіг.

Крім того, робота інфекціоніста нерозривно пов'язана з діяльністю епідіміологов і мікробіологів, тому що будь-яка зараза викликає хворобу, з'являється через попадання всередину організму патогенних бактерій.

Головні розділи Інфектології

Щоб усвідомити, яка специфічність роботи инфекциониста, варто знати, в яких областях застосовні його пізнання:

Терапія кров'яних інфекцій, що носять назву трансмісивних. В даному випадку причиною захворювання стають комахи, при укусі яких в людський організм потрапляють збудники який-небудь захворювання.

Терапія нетрансміссівних кров'яних інфекції. Шлях передачі таких захворювань - переливання зараженої крові, потрапляння зараженої крові під час ін'єкції одним шприцом і т. Д.

Терапія кишкових інфекцій, коли збудник захворювання потрапляє в людський організм оральним шляхом, наприклад, через брудні руки або продукти харчування.

Терапія зараз шкіри, коли збудник передається контактним шляхом.

Терапія зараз дихальних шляхів, коли зараження людини здійснюється за допомогою повітряно-краплинного шляху.

Що лікує інфекціоніст?

Захворювання, які знаходяться в компетенції інфекціоніста:

  1. Тиф - черевний і висипний;
  2. Вірусні інфекції, що вражають нервову систему;

Прийом інфекціоніста

На прийомі у фахівця, пацієнт, перш за все, зіткнеться зі стандартним опитуванням, метою якого є з'ясування всіх скарг хворого і виявлення тривожних його симптомів. Збір епідеміологічного анамнезу - це наступний крок в роботі доктора. Тому не варто дивуватися, якщо доктор з'ясовуватиме існування контактів з інфікованими людьми, питати про останні поїздках і подорожах. В закінчення прийому доктор виконає загальний і фізикальний огляд пацієнта.

До речі, сайт doc.ua може допомогти вам з вибором хорошого лікаря.

Для уточнення діагнозу, інфекціоніста можуть знадобитися додаткові дані, які він зуміє отримати, виходячи з результатів аналізів. Після чого буде дана певна схема лікування та поради щодо того, як призупинити поширення захворювання і не допустити зараження інших людей.

Крім того, час від часу потрібне введення критичної вакцини хворому, наприклад, від правця або сказу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь