Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

EX.ua йде з України

Як стало відомо, один з найбільших файлообмінників в Україні EX.ua заявив про припинення своєї роботи. Користувачів ресурсу попросили вилучити всі наявні на ресурсі файли до 30.11.2016 року. Також більш не буде доступний поштовий сервіс компанії, який раніше був розташований за адресою mail.ex.ua.

"За останній рік EX.UA довелось відчути на собі прямі погрози, шантаж (у т. ч. і на міждержавному рівні), DDOS атаки. Дані дії піддають небезпеці особисту інформацію та особисті файли, які зберігаються на ресурсі", - йдеться у зверненні компанії.

У компанії стверджують, що причиною закриття проекту є новий закон про авторське право. Недоробки в законі суттєво обмежать свободу користування українських користувачів, а правовласники з України позбудуться грошових надходжень.

"Останні законодавчі ініціативи в сфері нібито боротьби з піратством несуть всі ознаки нецивілізованого лобізму. Новий закон робить невигідним його дотримання: він буде діяти тільки проти тих, хто спробує йому слідувати. Він буде стимулювати нехтування авторськими правами. І тому він невигідний. Він мертвий.

Вигоду отримають тільки іноземні компанії. Українські правовласники не отримають більше грошей. Український бюджет не отримає взагалі ніяких грошей. А український глядач отримає меншу свободу вибору. Ми вважаємо те, що зараз буде відбуватися в Україні після прийняття закону, сильно шкодить її інтересам", - резюмували в EX.ua.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь