Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні заборонили використання азбесту

Днями в Міністерстві охорони здоров'я України затвердили нові норми і правила, які стосуються безпеки і захисту населення від шкідливого впливу азбесту, а також матеріалів і виробів, що містять небезпечну речовину. Відповідний документ опублікували на сайті МОЗ України.

Згідно з новими вимогами виробництво і використання азбесту в Україні заборонено. Також під заборону потрапляють азбестовмісні вироби та матеріали, які використовують в технологічних процесах і під час будівельно-монтажних робіт.

За словами представників відомства, негативний вплив азбесту на здоров'я людини давно доведено. Посилаючись на це, Міністерство охорони здоров'я ініціювало нові санітарні норми, що забороняють використання даної речовини і будь-яких матеріалів або виробів з азбесту в Україні.

Варто відзначити, що багато країн, що входять в Європейський союз, вже давно відмовилися від використання цього мінералу. Так, 2005 року 25 європейських країн ввели повну заборону на виробництво і використання азбесту, а в кінці 2013 року вже 67 країн заборонили цю речовину. До цього списку тепер увійшла і Україна.

Щороку близько 100 тисяч осіб по всьому світу вмирають від захворювань, викликаних впливом азбесту.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь