Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На Харківщині комплекс з переробки сміття стане одним з найкращих в Європі

У місті Дергачі Харківської області будується багатофункціональний комплекс з переробки побутових відходів, на думку польської фірми-підрядника, підприємство стане прикладом безвідходного виробництва, а також найкращим в Європі. Про це інформують в прес-службі міськради Харкова.

Представник польської компанії Кшиштоф Хородецкі розповідає, що це буде повністю безвідходне виробництво. Так, на одній території будуть розміщені полігон і цех, на яких будуть сортувати сміття за видами відходів (папір, пластик, сировина, метал), при цьому в цеху буде вироблятися біогаз, який в подальшому буде перероблятися на електроенергію, органічне добриво і тепло. Хородецкі заявляє, що ним можна буде опалювати приміщення, а органічні добрива використовувати для озеленення міста.

Варто відзначити, що підприємств по переробці відходів таких масштабів і з застосуванням сучасних технологій в Україні немає. До слова, цей комплекс буде одним з найкращих і в Європі, адже там прийнято будувати такі заводи поступово, цех за цехом, а в Дергачах побудують все відразу.

Польський інженер підкреслює, що концепція підприємства передбачає заробіток за допомогою вироблюваної електроенергії. Виручені кошти підуть на виплату кредиту Світовому банку і експлуатацію комплексу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь