Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні продали квартиру за криптовалюту

Українська держава стала першою країною, де провели операцію з купівлі-продажу нерухомості за криптовалюту, використовуючи смарт-контракт. Про це проінформував Костянтин Ярмоленко, радник голови Агентства електронного управління.

Згідно з повідомленням Ярмоленка в Facebook, укладений договір міни передбачає обмін об'єкта нерухомості на криптовалюту Ethеrеum за допомогою використання смарт-контракту блокчейна Ethеrеum. Радник уточнив, що власником криптовалюти є американська компанія, а саме укладання угоди проходило в Кремнієвій Долині на платформі Prоpy. Об'єкт нерухомості розташований в українській столиці. Власником квартири став житель Нью-Йорка Марк Гінсбург. На момент укладання угоди представники компанії покупця і продавця перебували в Києві.

Передбачається, що в майбутньому громадянин будь-якої країни зможе купувати нерухомість в будь-якій точці світу за допомогою електронної форми в режимі 24/7. Дані про проведену угоду будуть записані на блoкчейн, завдяки чому покупець в електронному вигляді отримає сертифікат права власності, надійно захищений від підробки.

«На наших очах твориться історія!», - написав Костянтин Ярмоленко, висвітлюючи операцію в мережі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь