Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Киянам запропонують відмовитися від використання поліетиленових пакетів

Київська міська рада розгляне питання про запровадження в столичних магазинах паперової та полотняної упаковки замість поліетиленових пакетів. Відповідний проект вже розглянули і погодили на своєму засіданні члени постійної комісії, що займається питаннями екологічної політики.

Якщо проект буде схвалено, то Київська міська рада звернеться до всіх торгових суб'єктів з рекомендаціями забезпечити покупцям можливість користуватися, поряд з поліетиленовими, альтернативними пакетами. Таким чином, у людей з'явиться вибір, і останнє слово буде за ними. Необхідність прийняття такого проекту обумовлюється турботою про екологію. Відомо, що полімерні вироби завдають величезної шкоди навколишньому середовищу, особливо світовому океану. Вони не розкладаються і не перетравлюються морськими мешканцями. Щороку тільки в країнах ЄС викидається 8 млрд поліетиленових пакетів. Деякі держави вже пішли по шляху заборони поліетиленової упаковки.

У той же час, в Україні законом не забороняється використання поліетиленових пакетів і, відповідно, немає ніякої відповідальності за це. Так що розраховувати авторам проекту, в разі його прийняття, доведеться тільки на свідомість покупців.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь