Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні досліджували Чорне море - результати шокують

Два роки тому в Україні вперше з часу оголошення незалежності країни вирішили дослідити екологічний стан Чорного моря. Підсумки шокують - стан Чорного моря катастрофічний.

У дослідженні брали участь фахівці в галузі охорони природи з різних країн. Робота проводилася в рамках Проекту екологічного моніторингу EMBLAS. Фінансування здійснювалося Європейським Союзом. За словами керівника проекту Ярослава Слободника, можна з усією впевненістю стверджувати, що Чорне море належить до найбільш забруднених частин Землі. Дослідники виявили в чорноморській воді майже 150 найрізноманітніших забруднювачів. Серед них - водовідштовхувальні речовини з одягу, пестициди, пластик, мікропластик тощо. Багато з цих забруднювачів визнані дуже небезпечними для людства, наголосив Ярослав Слободяник, становлять пряму загрозу самому існуванню людини на нашій планеті. Особливо вразила дослідників ситуація з дельфінами. Відомо, що в останні роки в рази збільшилася статистика загибелі цих ссавців. Дослідники проаналізували стан тіла мертвого дельфіна, яке знайшли на узбережжі і виявили в ньому хімічні речовини, в тому числі, і ртуть.

Тепер фахівці працюватимуть над шляхами очищення Чорного моря. Однією з умов вже зараз можна назвати відмову від миючих засобів з фосфатами і поліетиленової упаковки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь