Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Меморіалу жертвам Голодомору дали нову назву

Вчора, 29 серпня, Національний музей «Меморіал жертвам Голодомору» отримав нову назву, яка більш чітко розкриває тематику установи та її діяльність.

Як стало відомо, нова назва офіційно доносить до мешканців не тільки України, а й, в першу чергу, інших країн, національну позицію, що Голодомор - це геноцид.

Згідно з наказом Міністерства культури України, який і обумовлює зміни найменування музею, відтепер громадський заклад буде називатися «Національний музей Голодомору-геноциду» (до слова, скорочена назва залишається незмінною - Музей Голодомору).

У міністерстві додали, що потреба в перейменуванні з'явилася в ході реконструкції установи, адже назва мала відображати її головну суть. Після цього керівництвом музею було прийнято рішення звернутися до Мінкультури, яке повинно врахувати і пропозиції громадськості та здійснити цей процес згідно з відповідною процедурою.

Вказується, що головна мета нової назви - акцентування уваги на геноцидному характері злочину проти українського народу, а також відображення основних видів музейної діяльності установи.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь