Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Долю танкера "Delfi" вирішуватимуть 16 липня

На вчорашній апаратній нараді міський голова Геннадій Труханов анонсував на четвер, 16 липня, початок суднопідіймальної операції. За його словами, в цей день затонуле судно почнуть ставити на рівний кіль. Після цього буде потрібно ще кілька днів, можливо навіть до двох тижнів, для продовження.

"На 16 липня призначено підйом судна, тобто його повинні поставити на кіль, після чого протягом півтора-двох тижнів будуть стабілізувати його плавучість. Однак результати обстеження оптимізму не додали. Коли ми говоримо про пробоїну в правому борту, то повинні розуміти, що підводної частини борта як такої вже немає. Там все зрізано і потрощено, шматки металу розкидані по дну "- заявив Труханов.

Раніше він також заявляв про готовність міської влади судитися з усіма причетними на тему відшкодування збитків - як навколишньому середовищу, так гідротехнічним спорудам. Йдеться про сильно пошкоджений під час аварії корабля хвилеріз.

На вихідних міністр інфраструктури Владислав Криклій підтвердив озвучений раніше президентом України термін демонтажу танкера "Delfi" - до 20 липня, але тільки при дотриманні певних умов. Таким чином, цілком очевидно, що поставлене президентом завдання прибрати затонуле судно з одеського пляжу в зазначений "першою особою" термін не вийде.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь