Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Херсон закуповує 50 нових тролейбусів за кошти ЄБРР

У Херсоні оголошено тендер на закупівлю 50 нових тролейбусів і оновлення тролейбусної інфраструктури на загальну суму 12 мільйонів євро.

27 серпня було оголошено тендер на закупівлю 50 нових тролейбусів для Херсона, інформацю про який опубліковано на порталі електронних закупівель Європейського банку реконструкції і розвитку Client E-Procurement Portal.

Тролейбуси повинні мати низький рівень підлоги по всьому салону, опцію автономного ходу (про дальності автономного ходу не вказано, тому він може бути "аварійним" на відстань до 2 кілометрів або робочим на відстань понад 15 кілометрів), а також кондиціонери для кабіни водія і салону.

На тролейбуси виділений кредит ЄБРР в розмірі 10 мільйонів євро, переговори про отримання якого велися з 2018 року. Таким чином, усереднена приблизна ціна одного тролейбуса становить 200 тисяч євро або приблизно 6,4 мільйона гривень. Це відповідає вартості тролейбусів українського виробництва з коротким "аварійним" автономним ходом дальністю від 500 метрів до 2 кілометрів на малій швидкості.

Ще трохи більше 2 мільйонів євро виділяються Херсону як гранти, повертати які не потрібно. Один грант на 1,5 мільйона євро призначений на реконструкцію тягових підстанцій і будівництво нових ліній тролейбуса в мікрорайонах Корабел і Таврійський. Ще один грант в 460 тисяч євро піде на оплату роботи консультантів в рамках реалізації проєкту. Останній грант в 150 тисяч євро призначений на розробку плану постійної міської мобільності, розробку якого французька компанія Egis вже почала 9 липня поточного року.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь