Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У 2021 році уряд витратить на аеропорти майже 3 мільярди

Плани міністерства інфраструктури щодо розвитку аеропортів - майже 3 мільярди гривень, з яких 2,4 мільярда будуть з державного бюджету.
У 2021 році Міністерство інфраструктури продовжить роботу з модернізації регіональних аеропортів за межами київських Борисполя і Жулян. На них сумарно піде 2,9 мільярда гривень - 2,4 мільярда з державного бюджету на 2021 рік і ще 529 мільйонів кредитних коштів, виділених ще на "Євро-2012".

Зокрема, в Одеському аеропорту планується будівництво магістральної рульової доріжки - як третя черга будівництва нової злітної смуги. На це виділять 500 мільйонів з "інших джерел" при потребі в 932 мільйонів. Раніше третьою чергою називали подовження злітної смуги з самого початку побудованої її довжини 2800 м до 3200 м. Нещодавно нова злітна смуга в Одеському аеропорту була добудована і пройшла сертифікацію.

Найбільше витрачатимуть на аеропорт Дніпра - 1,4 мільярда у 2021 році при потребі в 6,2 мільярда. На ці гроші будуть будувати новий термінал, перони до пасажирського і VIP-терміналів, чотири рульові доріжки, проводити земляні роботи та інше.

320 мільйонів отримає аеропорт Херсона на реконструкцію.

604 мільйони з необхідних півтора мільярда отримає аеропорт Вінниці - на початок його капітальної реконструкції.

75 мільйонів з 397 необхідних виділятимуть на аеропорт міста Рівне, де встановлюватимуть радіотехнічне обладнання та реконструювати огорожу по периметру.

Також обіцяють почати проєктування реконструкції аеропортів в Закарпатті (проєкт нового аеродрому) і в Ізмаїлі (розконсервування існуючого) - щоб почати роботи у 2023 році.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.