Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Києві закривають рух мостом Патона

Міст Патона, що знаходиться в аварійному стані, закривають для руху взагалі. Схоже, що міст "втомився" остаточно.

У київській міськраді анонсують повне закриття руху мостом Патона терміном на два місяці починаючи з 29 листопада - і до 29 січня 2022 року. Це пов'язано з аварійним станом мосту, який загрожує обваленням. До того вже, кілька днів тому від мосту вже почали відвалюватись та падати у Дніпро металоконструкції.

Для автомобілістів запропоновано два маршрути в об'їзд. З Лівого берега на Правий – через міст метро, ​​а з Правого на Лівий – через Дарницький міст.

Стан мосту визнали критичним ще в 2019 році, а 2020-му - провели його обстеження. Зараз на мосту перекрито кілька смуг, а також заборонено рух зчленованих тролейбусів і автобусів - на маршрути, що проходять тут, виходять тільки одиночні машини.

У ході майбутньої реконструкції міст Патона обіцяють розширити – з нинішніх 7 смуг руху до 8.

Зауважимо, що нинішні сім смуг з'явилися на мосту після того, як у 2004 році за мера Києва Олександра Омельченка там було демонтовано трамвайні колії, через що міська трамвайна мережа виявилася розірваною на дві частини. Внаслідок цього різко зросло навантаження на "червону" та "зелену" лінії київського метро, ​​які вже не справляються з пасажиропотоком у години пік.

Виправити це в КМДА пропонують відновлення трамвайної лінії мостом Патона в ході його реконструкції - але у вигляді "створення можливості" для прокладання рейкового полотна мостом.

Також передбачають облаштувати велодоріжки та трохи розширити тротуари для пішоходів – у тому числі зі сходами для спуску на Венеціанський острів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.