Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ЯК ВИБРАТИ туфлі на підборах?

Туфлі на підборах є в гардеробі практично кожної жінки. Це красиве і елегантне взуття, яке робить образ дуже привабливим і стильним. Але як вибрати туфлі на підборах правильно, яка саме форма і висота будуть оптимальними?

Як визначити зручну висоту каблука?

Багато хто помічає, що в одних туфлях можна провести весь день і нога зовсім не втомлюється, не дивлячись на досить високий каблук. А от гарні і, на перший погляд, зручні босоніжки з низьким каблуком стають причиною болів в стопі вже через годину після виходу на вулицю. Причина в неправильно підібраній формі взуття і висоті каблука, адже для кожного цей показник буде індивідуальним.

Самостійно визначити комфортну висоту каблука туфель можна в домашніх умовах. Для цього рекомендується скористатися наступною простою схемою:

  1. треба сісти на стілець, поставити ноги під прямим кутом на підлогу, вирівнявши спину, стопа повинна щільно прилягати до підлоги з рівномірним упором на п'яту і пальці;
  2. одна нога витягується вперед, утворюючи пряму лінію, друга залишається в початковому положенні;
    кісточка і стопа витягнутої ноги розслаблюються;
  3. стопа може повністю випрямитися або трохи піти назад - це положення і буде максимально зручним для ходьби;
  4. якщо стопа випросталася - найбільш комфортною і природною буде взуття на плоскій підошві або з мінімальним підйомом до 0,5-1 см;
  5. якщо стопа трохи йде назад, треба подумки провести вертикальні лінії до підлоги від нижньої точки п'яти і подушечки великого пальця, далі за допомогою сантиметрової стрічки змиритися відстань між цими точками на підлозі;
  6. отримана цифра і буде відповідати оптимальній висоті каблука.

До отриманого значення рекомендується додати висоту підошви, що особливо актуально при купівлі взуття на платформі. При виборі також можна використовувати просту форму, при якій оптимальною висотою каблука є 1/7 довжини стопи. Але все індивідуально, багато що залежить від якості туфель і колодки, матеріалів пошиття, форми каблука і навіть стану здоров'я того, хто буде носити взуття. Якісне жіноче взуття пропонує магазин обуви Prego, де серед величезного асортименту кожен знайде "свою" пару.

Які бувають каблуки?

Форма і розміри каблука для сучасного взуття вражають різноманітністю. Це і шпилька, висота якої сягає 10-12 см, і дуже практичні варіанти з висотою до 5 см. При виборі рекомендується ознайомитися з тим, які саме бувають каблуки:

  1. Стійкий і міцний каблук у вигляді «стовпчика». Висота достатня - до 10-12 см, але широка пряма форма робить такий варіант досить зручним. Туфлі на подібних підборах відмінно підходять для гардероба в стилі кежуал, ділового костюма або повсякденного способу. Складніше вони поєднуються з вечірніми сукнями, довгими спідницями або легкої літнім одягом.
  2. Блоковий каблук (block heels). Цікавий варіант родом з 70-х років - це широкий невисокий каблук, який чудово поєднується зі стилем бохо, довгими сукнями з яскравим декором, комфортним повсякденним чином.
  3. Асиметричний каблук з нерівномірним перетином і розширенням до нижньої частини. Така конструкція відрізняється нестандартним зовнішнім виглядом і середньою висотою, часто має декоративні вставки із замші або металу.
  4. Низький розкльошений каблук з дуже широкою нижньою частиною. Використовується для повсякденного взуття або офісного костюма. Не рекомендований для дівчат невисокого зросту.
  5. Віденський каблук. Це мінімальний каблук заввишки до 2 см, що підходить практично всім, він гармонує з повсякденним чином.
  6. Шпилька. Різновид каблука, що дозволяє будь-нозі виглядати витончено і жіночно. Висота шпильки може бути різною, але оптимальним вважається значення до 5-7 см.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь