Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Великобританія схвалює можливість завдання ударів Україною по об'єктах на території росії

Міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі схвалив завдання ударів українськими військовими по цілях в росії, назвавши це законним засобом атаки.
Видання The Guardian цитує міністра збройних сил Великобританії Джеймса Гіппі, що Україна має право завдати удару вглиб території противника, щоб атакувати його логістичні лінії, запаси палива та склади боєприпасів.

"Цілком законно для України націлюватися вглиб росії, щоб порушити логістику, яка <...> безпосередньо сприяє смертям та бійні на українській землі", - заявив Хіпі.

При цьому міністр підкреслив, що не вважає ситуацію, що склалася, прикладом прямого зіткнення Великобританії або НАТО з росією, а цілі для використання зброї, що поставляється, обирають самі українці, але не постачальники.

Раніше Гіппі відповів на заяву глави МЗС росії сергія лаврова про те, що постачання країнами НАТО зброї Києву підвищують ризик ескалації конфлікту в Україні та протистояння росії та Альянсу.

Він заявив, що такої загрози не бачить, а слова російського міністра назвав бравадою, використання якої, за його словами, є характерним для всієї кар'єри Лаврова в цілому. Міністр також додав, що кроки, які вживає Захід, для підтримки України добре вивірені та спрямовані на те, щоб уникнути прямого протистояння з росією.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.