Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як слід обирати адвоката у цивільних справах?

У житті трапляються найнепередбачуваніші ситуації, від яких ніхто не застрахований. Незнання законодавчих норм не є підставою для уникнення будь-яких судових розглядів або пов'язаних з цим негативних наслідків. Саме тому у складних життєвих ситуаціях варто насамперед заручитись кваліфікованою допомогою грамотного адвоката.

Професійна допомога юриста у цивільних справах

Завдяки своєчасним діям та компетентності фахівця-правника вдається уникнути багатьох помилок, не допустити погіршення ситуації, що буває дуже важливо під час судових проваджень або спорах.

У межах своїх професійних повноважень адвокат має право робити запити в різні державні інстанції, представляти інтереси довірителя в різних судочинствах, державних органах, інших організаціях, надавати інші юридичні послуги.

При цьому слід відрізняти "адвоката" від звичайного "юриста". Адвокат у порівнянні з простим юристом зазвичай має більший досвід професійної діяльності, більший досвід практичної роботи, склав спеціальний екзамен, регулярно підвищує свою кваліфікацію тощо.

Закон встановлює, що адвокати можуть працювати як самостійно, так і об'єднуватися, надаючі правову допомогу через юридичні особи, створені у формі адвокатського бюро або адвокатського об'єднання. Приклад організації такої спільної юридичної роботи досвідчених та професійних адвокатів можна подивитися на сайті https://alvaprivacy.ua/ua.

Як слід обирати адвоката?

Свою допомогу пропонують різні адвокати, різною спеціалізації, гарантуючи знайти вихід із будь-якої ситуації. Проте, вам потрібно шукати юриста саме у цивільних справах, які мають багаторічний досвід і практику у веденні потрібних вам справ. Професійний адвокат повинен грамотно розбиратися саме у вашій правовій проблемі в цивільній сфері, надавати цінні поради, захищаючи та представляючи інтереси клієнта в різних судових інстанціях у цивільних спорах.

Зверніть на спеціалізацію та практичний досвід адвоката особливу увагу, адже юрист, який має багатий досвід та останніми роками працював переважно у сфері кримінального права, не зможе вам надати високоякісні юридичні послуги.

як обрати юриста

Адвокат повинен мати навички працювати в усіх видах суперечок, грамотно працюючи не тільки у першій інстанції, а й вміло демонструючи професійні якості в апеляційній інстанції, у Верховному Суді.

Гарантуючи клієнту вирішення проблеми з мінімальними втратами грошей та часу, адвокат у цивільних справах повинен мати досвід вирішення таких питань та справ, як:

  1. розірвання шлюбу;
  2. стягнення боргів;
  3. заборгованість за аліментами;
  4. земельні спори;
  5. стягнення збитків;
  6. поділ спільного майна;
  7. визнання права власності;
  8. витребування і повернення майна з чужого незаконного володіння.

Фахівець повинен уважно вивчити ситуацію, що склалася, знаходячи вирішення питання з урахуванням почуттів та побажань клієнта, максимально їх задовольняючи, якщо це не шкодить головній меті та не впливає на кінцевий позитивний результат спору.

Вирішення будь-яких, навіть найскладніших і нестандартних завдань, забезпечується за рахунок спеціалізації юриста, постійного підвищення ним кваліфікації, сумлінним виконанням адвокатом договірних зобов'язань перед клієнтами.

Нерідко у сім'ї виникає проблема поділу майна, тому виникає таке питання, як примусовий викуп або поділ через суд спільної квартири колишнім чоловіком та дружиною. У вирішенні такого питання вкрай важливо заручитися підтримкою досвідченого спеціаліста, який грамотно володіє знаннями як з нерухомості, так і вирішення всіх юридичних питань, пов'язаних з поділом майна.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.