Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Радник Байдена закликає росію зняти морську блокаду з Одеси

США на рівні радників президента Джо Байдена закликають росію зняти морську блокаду із порту Одеси.

У Білому домі радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван повідомив, що США разом з ООН та Україною працюють над відновленням постачання українського зерна. Але морські судна не можуть вийти з порту, бо його заблокували російські кораблі

«Ми публічно закликаємо росію перестати бомбити Одесу, припинити блокаду суден та дозволити комерційний та гуманітарний трафік із порту Одеси. Ми тісно працюємо з Україною та ООН, іншими союзниками та партнерами з цього питання. Ми підтримуємо зусилля, спрямовані на забезпечення постачання цього зерна на світовий ринок для того, щоби можна було повсюдно знизити ціни на продовольство», — зазначив Джейк Салліван.

Загалом, за даними ООН, в українських портах заблоковано і поки що недоступно до вивезення близько 25 мільйонів тонн зерна.

Росія при цьому на рівні заступника міністра закордонних справ заявляє, що згодна розблокувати українські порти, зокрема й Одесу, за умови зняття антиросійських санкцій. Таким чином, росія шантажує весь світ загрозою припинення нормальної торгівлі зерном та хоче далі вести війну проти України, уникнувши санкцій.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.