Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Україна може отримати зенітно-ракетні комплекси NASAMS

Американські медіа повідомляють, що США вже закупили для України сучасні зенітно-ракетні комплекси NASAMS, які ідеально підходять для завдань протиракетної оборони.

Варто було росіянам починаючи з 24-25 червня зробити серію масованих ракетних ударів по містах України, у тому числі по Києву, як США негайно взялися купувати нашій країні сучасні комплекси ППО. Зокрема, CNN вже повідомляє про закупівлю неназваної поки кількості зенітно-ракетних комплексів NASAMS, про що офіційно оголосять цього тижня.

Крім того, в ході зустрічі лідерів "Великої сімки" на саміті в Німеччині президент США Джо Байден заявив, що США нададуть Україні "досконаліші ракетні системи та боєприпаси".

Байден говорив зокрема про систему протиракетної оборони NASAMS. Ця зброя може виявляти цілі на відстані понад 100 миль (160 км), зазначає телеканал. Дальнобійність ракет сягає близько 30-40 кілометрів за досяжності за висотою - від 30 метрів до 16 кілометрів.

NASAMS (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System) – пересувний мобільний зенітний ракетний комплекс, призначений для боротьби з маневрувальними аеродинамічними цілями на малих та середніх висотах, система ППО малого-середнього радіуса дії. Комплекс розроблений норвезькою фірмою "Kongsberg Defence & Aerospace" спільно з американською компанією "Raytheon".



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.