Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Іран відповів на звинувачення США у причетності країни до терактів 11 вересня

Уряд Ірану назвав обурливим і вкрай безглуздим рішення нью-йоркського суду про виплату Тегераном 10,5 млрд доларів у вигляді відшкодування шкоди сім'ям жертв від теракту 11.09.2001 року. Про це заявив представник МЗС країни Хосейн Джабер Ансарі.

Тегеран назвав безглуздим рішення нью-йоркського суду про виплату суми в обсязі 10,5 млрд доларів сім'ям, чиї родичі загинули під час теракту 11.09.2001 року.

«Дане рішення є настільки сміховинним, що серйозно ставить під сумнів всю американську систему і абсолютну довіру до неї», - повідомив Ансарі.

Також представник МЗС назвав рішення суду "нонсенсом", який спрямований проти Ірану.

Згідно з американським судовим рішенням, Тегеран повинен виплатити суму в обсязі 7,5 млрд доларів сім'ям загиблих, а також 3 млрд доларів страховим компаніям, які зазнали збитків після трагічного випадку. Суд Нью-Йорка ухвалив, що уряд Ірану несе повну відповідальність за заподіяні терактами збитки, так як Тегеран не зміг довести, що не надавав допомогу терористам.

В результаті серії терактів 11.09.2001 року загинули 2 977 осіб, а близько 6 тисяч отримали поранення. Терористичне угруповання «Аль-Каїда» було визнано організатором теракту.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь