Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Японським жінкам дозволили пілотувати воєнні вертольоти

Міністерство оборони Японії допустило жінок до пілотування військовими вертольотами, до військової служби на мінних тральщиках і ракетних катерах.

У Токіо 16 березня міністерством оборони  Японії було прийнято рішення допустити жінок до служби на ракетних катерах, мінних тральщиках і дозволити керувати вертольотами національних сил самооборони.

Ці дозволи для японських жінок почнуть діяти відразу після проходження трирічного курсу підготовки. Наймати жінку на службу чи ні залишається самостійним правом кожного підрозділу сил самооборони. Служба на підводних човнах жінкам, як і раніше, заборонена.

Жінки в Японії служать в силах самооборони як медпрацівники. Сьогодні в Японії жінок військовослужбовців налічується 13 тисяч. Для тих, хто має ліцензію пілота, дозволено керувати транспортними і патрульними літаками.

У 2015 році рішенням міністерства оборони, жінкам дозволили служити на винищувачах F-15 і F-4 в якості пілотів. В лютому 2016 року японська жінка вперше в історії отримала посаду командира есмінця.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь