Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Падіння цін на нафту стало наслідком статистичної помилки

Падіння цін на нафту, що спричинило за собою зміни в економіці всього світу, могло бути наслідком статистичної фікції. Якщо ці чутки підтвердяться, то відновлення котирувань на чорне золото відбудеться значно раніше ніж передбачалося - повідомляє The Wall Street Journal.

Надлишок нафти на ринку, про який регулярно доповідало Міжнародне енергетичне агентство, всього лише статистична помилка - заявляють експерти.

За даними МЕА протягом 2015 року на ринок щодня поставлялося майже на 2 млн барелів нафти більше, ніж того вимагав попит. Триста тисяч барелів транспортувалися на танкерах або по нафтопроводу, а сімсот тисяч відправлялися в нафтосховища. При цьому вісімсот тисяч барелів на день залишалися неврахованими.

Куди поділися ці зниклі барелі, не може відповісти ніхто. Більшість експертів вважають, що зниклої нафти просто ніколи не існувало. Якщо версія про те, що надлишкова пропозиція, яка викликала падіння цін, значно менша, підтвердиться, то ціни на нафту можуть досить швидко відновитися.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь