Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Названо причини, чому Обама не хоче розголошувати правду про теракти 11 вересня

Секретна доповідь, звана американцями «28 сторінок», може показати, які особи в Сполучених Штатах надавали допомогу терористам 11. 09. 2001 року. Дану доповідь наказав підготувати ФБР тодішній американський Президент Джордж Буш. Про це пише німецьке видання Huffington Post Deutschland.

Протягом тринадцяти років в США приховували даний документ. Його могли подивитися лише конкретні особи під суворим наглядом, пише газета.

Ця секретна доповідь повинна довести, що терористів підтримувала Саудівська Аравія. Колишній сенатор-демократ Боб Грехем був одним з небагатьох, кому дозволено було її прочитати. 13 років він мовчав, проте під час інтерв'ю телеканалу CBS Грехем порушив своє мовчання.

«У доповіді написано про мережу людей, які безпосередньо могли підтримувати терористів в США під час атак», - заявив екс-сенатор в телепередачі «60 хвилин».

«Чи вважаєте ви, що всі прихильники були з арабського королівства?», - Питання ведучого. "В основному», - відповів Грехем.

«Чи маєте ви на увазі уряд Саудівської Аравії, великі компанії, заможних людей?», - перепитав Крофт.

"Всі, щойно згадані», - підтвердив Грехем.

Зараз в Сполучених Штатах все гучнішими стають вимоги про оприлюднення даного документа для вільного доступу до нього громадськості. Однак Білий дім не бажає розсекречувати "28 сторінок». Як причини адміністрація називає те, що при можливому звинуваченні підуть негативні наслідки, заходи і обмеження щодо громадян і посадових осіб США за кордоном, пише The New York Times.

Серед родичів жертв терактів все більше зростає гнів на адресу Барака Обами, який хоче запобігти публікації. Сенатор Кірстен Джіллібранд, яка також прочитала секретну доповідь, вимагає її публікації. На її думку, сім'ї жертв заслуговують цього. Дональд Трамп, кандидат в президенти США від республіканців, вже поспішив зробити це об'єктом своєї передвиборної компанії проти демократів.

Саудівська Аравія і США знаходяться в складних відносинах. Ядерна угода, яку Вашингтон підписав з Іраном, ще більше розпалила обстановку, так як Ер-Ріяд і Тегеран борються за домінування в регіоні. Через це Обама не хоче ускладнювати і без того небезпечну ситуацію.

Таким чином, шансів на те, що незабаром розкриється правда про 11 вересня дуже мало, пише як висновок німецьке видання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь