Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Саудівська Аравія опинилася на межі розорення

Саудівська Аравія навесні 2015 року витрачала резерви такими темпами, що за два роки повністю розорилася би - повідомив радник принца Мухаммеда агентству Bloomberg.

У 2015 році Саудівська Аравія виявилася практично на межі банкрутства через серйозне падіння цін на нафту. Витрати досягли 30 млрд доларів в місяць і, якби нічого не змінилося, країна протягом двох років повністю збанкрутувала би. Про це розповів фінансовий радник принца Мухаммеда.

Принцу довелося скоротити видаткову частину бюджету на чверть, щоб уникнути розорення. Крім того, довелося відновити найсуворіший контроль за витратами, почати підготовку до введення ПДВ, а так само до введення додаткових податків і зборів. Вжиті заходи призвели до скорочення темпів зниження резервів.

Тим часом, ще рік тому, МВФ заявляв, що резервів Саудівської Аравії досить для того, щоб витримати не менше п'яти років низьких цін на нафту.

Згідно з даними Мінфіну Саудівської Аравії, бюджет країни на поточний рік зверстаний з дефіцитом майже в 90 млрд доларів, що досягає 11% ВВП.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь