Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Австралії виробника "Нурофен" оштрафували за обман покупців

У федеральному суді Австралії винесено постанову про винність фармкомпанії Reckitt Benckiser в навмисному введенні покупців її продукції в оману. Суддя Джеймс Еделман засудив компанію до виплати штрафу в 1,7 млн австралійських доларів .

В Австралії Reckitt Benckiser головний виробник "Нурофен" -  засобу, що володіє болезаспокійливими та жарознижувальними властивостями та продається без рецепту. Це популярні ліки на прилавках австралійських магазинів, які продається не в одному варіанті, а в декількох: при різній специфіці болів пропонується різний "Нурофен" - від головного болю і від болю в попереку. Так само на прилавках є препарат від мігрені і від менструального болю.

Однак співробітниками АССС (Австралійська комісія з підтримки конкуренції та захисту прав споживачів) було встановлено, що склад у всіх пропонованих варіантах "Нурофен" один - речовина лізінат ібупрофену. Відрізняються ж запропоновані варіанти ліків лише упаковкою.

Компанія Reckitt Benckiser з рішенням суду погодилися і оскаржувати його не збираються. Представник компанії запевнила, що свідомого наміру вводити покупців в оману у них не було. Вона зазначила, що необхідно було зробити більше для того, щоб роз'яснити споживачам однакову ефективність різних варіацій "Нурофен" для зняття інших болів.

У компанії АССС суму штрафу вважають недостатньою. Рід Сімс, її керівник, не виключає, що ними на вирок буде подана апеляційна скарга до вищих інстанцій.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь