Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вчені з США: розумові здібності собак і дворічних дітей ідентичні

Група вчених з Арізони (США) провела ряд досліджень, результати яких зруйнували існуючі стереотипи. Як з'ясувалося в ході експерименту, собаки більш схожі з людськими дітьми, ніж шимпанзе.

Науковий журнал Animal Behaviour опублікував роботу американських дослідників і анонсував випуск їх книги з результатами проведених дослідів, яка вийде в квітні цього року.

У статті розповідається, що в експерименті брали участь собаки різних порід і походження загальною чисельністю понад 500 особин. Також, в дослідженнях були задіяні 106 мавп і 105 дітей у віці 2 років. Сенс експерименту був спостереження за поведінкою і фіксацією схожестей, у разі якщо такі були. Вчені створювали для всіх учасників експерименту ідентичні умови і фіксували їх дії і реакцію на події.

При обробці результатів і відомостей з'ясувалося, що інтелект собаки практично повністю відповідає інтелекту дворічної дитини. Зафіксована лише одна відмінність, вона полягає в тому, що собаки не можуть говорити. А ось подібності в розумових здібностях шимпанзе і людини не виявлені.

Вчені з Університету зробили висновок, що здібності собак недооцінювалися. Собаки чудово сприймають те, що відбувається, і можуть чудово взаємодіяти з людьми.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь