Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Європу огорнуть безкоштовним Wi-Fi

Днями Європарламент проголосував за програму «wifi4eu», яка забезпечить європейців безкоштовним інтернетом. Дану інформацію оприлюднили західні ЗМІ, з посиланням на підсумки засідання парламенту в Страсбурзі.

Як повідомляється, Європейський Союз має намір виділити 120 мільйонів євро на створення безкоштовних точок мережі Wi-Fi по всій території. Так, термінали безкоштовного інтернету з'являться в 7-9 тисячах населених пунктах ЄС, зокрема в лікарнях, парках, школах, музеях і громадському транспорті. При цьому наголошується, що активну участь в цьому питанні візьмуть муніципалітети і держустанови, які будуть подавати онлайн-заявки на виділення фінансових коштів в рамках даного проекту.

Згідно з попередніми підрахунками, на реалізацію програми мають намір відвести 3 роки. Влада невеликих міст і сіл разом з жителями визначать, в яких саме місцях буде встановлено термінал безкоштовного інтернету, адже мета проекту - охопити, перш за все, малонаселені регіони.

Використання безкоштовного Wi-Fi буде максимально простим - людям буде достатньо лише один раз зареєструватися, після чого вільно використовувати точки «wifi4eu» по всій території ЄС.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь