Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Нігерії епідемія смертельної лихоманки, від якої не існує вакцини

В державі Західної Африки Нігерії стрімко поширюється смертельне захворювання - лихоманка Ласса. В даний час вакцини від зазначеної недуги не існує. Про те, що в країні оголошена епідемія, повідомляють нігерійські медіаресурси.

Згідно з оприлюдненою інформацією, на початку поточного 2018 року в Нігерії були зафіксовані перші випадки даної хвороби. За 2 місяці з підозрою на лихоманку Ласса в місцеві медичні установи були госпіталізовані понад тисячу осіб. На даний момент у 317 пацієнтів діагноз підтверджений лабораторно.

Як наголошується, в зазначений період від небезпечного захворювання померли 90 громадян Нігерії. У зв'язку з масштабами і швидкістю поширення лихоманки експерти заявляють, що нинішній спалах смертельної недуги є безпрецедентним і вкрай небезпечним не тільки для жителів федеративної республіки, а й для держав, які розташовані поруч.

Примітно, лихоманка Ласса є гострим вірусним геморагічним захворюванням, яке вражає різні органи, а також кровоносні судини. До слова, на ранніх стадіях недугу важко виявити, тому що вона протікає без виражених симптомів. Однак в подальшому у хворого різко піднімається температура тіла, наростають ознаки інтоксикації і трапляються кровотечі з рота, носа та інших частин тіла. В подальшому можливий летальний результат.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь