Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На "батьківщині" коронавірусу в Ухані відновили рух метро

Місто Ухань, з якого, по суті, почалася світова пандемія COVID-19, призупинили всі види міського транспорту ще 23 січня.

Карантин і протиепідемічні методи в Китаї дали свої результати: припинилися нові випадки захворювання на COVID-19. Тепер в Китаї шляхом закриття кордонів і контролю за пересуванням людей намагаються не допустити другої хвилі епідемії.

З 28 березня в Ухані відновлено роботу всіх ліній метрополітену після більш ніж двомісячної перерви. Перевезення проводяться з дотриманням строгих заходів карантину: контроль наповнюваності салонів (розсадження через одного), вхідний контроль на станції (вимірювання температури, допуск пасажирів на станції тільки в захисній масці або респіраторі). Про роботу наземного громадського транспорту не повідомляється.

В Ухані 9 ліній метрополітену. Перша лінія відкрилася у вересні 2004-го року, остання на даний момент - в жовтні 2018-го. Чотири лінії перетинають річку Янцзи в тунелях або по мостах. Всі станції метро обладнані системою горизонтального ліфта. Більшість ліній мають довжину понад 30 кілометрів кожна і більше 20 станцій на кожній. Весь рухомий склад - китайського виробництва.

До епідемії метро Ухані перевозило приблизно 1,95 мільйона пасажирів, в рік - більш 712 мільйонів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь