Перше на чому я хотів би загострити свою увагу - це те що купуйте тільки нове обладнання, не варто брати б/в, не забудьте приказку - скупий платить двічі.
Старе б/в обладнання крім того, що може вийти з ладу (морозильні ларі та камери), так ще й негативно позначиться на зовнішньому вигляді самого магазину. Якщо звичайно не залишається ніяких інших варіантів, то нічого не поробиш і купиш б/в.
Яке саме обладнання для продуктового магазину необхідно купувати:
- Залежить від категорії продовольчих товарів які Ви будете продавати;
- Залежить від площі самого магазину.
До речі, на сторінці http://www.fabrikart.ru/shop/industry/producty/ ви можете придбати якісне обладнання для продуктового магазину за вигідними цінами.
Саме обладнання можна розділити на основне і додаткове:
- Основне торгове обладнання: саме це обладнання Ви придбаєте спочатку і саме з ним будете відкривати свій продуктовий магазин;
- Додаткове торгове обладнання: його необхідно буде купувати вже в процесі Вашої діяльності. Додаткове обладнання допоможе розширити асортимент товарів, що продаються, а так само спростити роботу персоналу.
Основне обладнання магазину продуктів
Як я говорив спочатку, купувати торгове обладнання необхідно саме для продуктів харчування якими Ви збираєтеся займатися.
До основного торговельного обладнання продуктового магазину можна віднести:
- Сухі та сипучі продукти. Для такої категорії товару купуються спеціальні стелажі, прилавки і гірки. Кількість і різновид такого виду торгового обладнання цілком залежить від того який асортимент "сухих" товарів і площі самого магазину який Ви будете орендувати;
- Спеціальні холодильні вітріни.Данное обладнання купується для швидкопсувних продуктів (молоко, кефір, сметана, сири, холодець і т.д.). Так само в такі вітрини розміщують охолоджувальні напої такі як соки, пиво і т.д .;
- Морозильні ларі. Їх використовують для зберігання заморожених продуктів, риба, м'ясо, різні напівфабрикати, морозиво і т.д .;
- Кондитерські вітрини. Дане торгове обладнання розміщується як зрозуміло для торгівлі кондитерськими виробами, так само їх можна комплектувати спеціальними полками;
- Морозильні камери і холодильні, стелажі. Дане обладнання встановлюють в складських приміщеннях, для зберігання певного запасу продовольчого товару, яке вимагає особливих умов для зберігання;
- Прилавки. Природно повинен бути "глухий" прилавок продавця і прилавки скляні для торгівлі сухими категоріями товарів;
- ККМ - контрольно-касова техніка (в залежності від оподаткування);
- Кошики і торгові візки. Для зручності відвідувачів обов'язково необхідно дане обладнання, що безсумнівно спростить вибір товару, а так само збільшить кількість придбаних товарів. Даний пункт діє тільки для магазинів самообслуговування, в разі якщо у покупця не буде доступу до купується продуктам, то цей пункт можна віднести;
- Робочий інструмент. Обробні дошки, ножі, різні каструлі, тази та інші ємності для обробки різних продуктів харчування (ковбаси, сиру, сала, м'яса і т.д.).